Bundesliga: cseh csatárral erősített az El-résztvevő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.11. 18:29
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) ötödik helyén végző, így a 2013–2014-es szezonban az Európa-liga csoportkörében érdekelt Freiburg hivatalos honlapján jelentette be, hogy kölcsönvette a VfL Wolfsburg támadóját, Václav Pilart.

A 24 esztendős szélső a 2012-es Európa-bajnokságon részt vett a cseh válogatottal, majd súlyosan megsérült, így a mögöttünk hagyott idényt gyakorlatilag teljes egészében kihagyta, egyetlen tétmérkőzésen sem léphetett pályára.

Képességeit azonban bizonyította a tavalyi ukrán-lengyel közös rendezésű kontinensviadalon, így a Freiburg úgy döntött, hogy egy évre kölcsönveszi Pilart, akinek jövő évi végleges megvásárlására opciós joga lesz. Ennek részleteiről ugyanakkor nem adott bővebb tájékoztatást a két klub. A futballista egyébként a várakozások szerint a következő szezon kezdetén már pályára léphet.

A német élvonalhoz kapcsolódó hír, hogy a Bayer Leverkusen minden bizonnyal szerződteti a Hamburg dél-koreai válogatott támadóját, Szon Hung Mint. A 20 esztendős csatár 10 millió euróért válthat klubot, és nem elképzelhetetlen, hogy a Chelsea-be tartó André Schürrle utódjának szánják a „gyógyszergyáriak” klubvezetői.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik