Bundesliga: bírni fogja a Hertha plusz a terhelést

Vágólapra másolva!
2017.06.20. 12:48
null
Salomon Kalou és Vedad Ibisevic, a Hertha két támadója (Fotó: AFP)
Legutóbb a 2009–2010-es szezonban fordult elő, hogy a Hertha labdarúgócsapata egy európai kupasorozat (akkor az UEFA-kupa) csoportkörében szerepelt, de az akkori kettős igénybevételt alaposan megsínylette, az évad végén ugyanis a Bundesliga utolsó helyén zárt. A 2017–2018-as szezon előtt ez a veszély nem fenyegeti a berlini klubot, állítja a Bundesligafanatic.com oldalon megjelent elemzés.

 

A statisztikára épülő írás szerint az nem meglepetés, hogy a Dárdai Pál irányította csapat hazai közönség előtt jóval több pontot szerez, mint idegenben, viszont nagyon érdekes, hogy a bajnokság második felére évről évre elfogynak a berliniek.

Már a Dárdai-éra előtt is megfigyelhető volt, hogy az ősz mindig erősebb, de az utolsó két évadban ez a trend nem változott meg: a szurkolók lassan már rettegnek a téli szünettől, hiszen a tavasszal menetrend szerinti visszaesés következik.

A 2015–2016-os szezon 50 pontjából 32-t az első 17 fordulóban szerzett a csapat, a tavaszra mindössze 18 pont jutott, az előző idényben a 49 pont már 30/19-es megoszlásban tevődött össze.

A berliniek meglepően kevés, 347 lövéssel próbálkoztak, ennél kevesebbre csak az utolsó helyezett Darmstadt volt képes (337). Összehasonlításképpen a Bayern München 620-szor, a Dortmund 533-szor, a Hoffenheim 498-szor vállalkozott lövésre.

stat
stat

 

Az elmúlt két szezon 68 bajnokiján mindössze 36-szor fordult elő, hogy a berliniek meccsenként tíznél több lövéssel kísérleteztek, ugyanakkor a legutóbbi idényben már a tizenhatos kapuval szembeni területéről többször próbálkoztak, talán emiatt is emelkedhetett a meccsenkénti lövésátlag 9.76-ról 10.21-re.

A passzok számát illetően a berliniek a középmezőnyben foglalnak helyet, átlagosan 457 átadással, ez tízzel több, mint amennyi a 2015–2016-os idényben volt.

stat2
stat2

 

Azt korábban Dárdai Pál is elmondta, az új igazolásoktól – a középcsatár Davie Selkétől, a balszélső Mathew Leckie-től, illetve a középső védő Karim Rekiktől – azt várja, hogy gyorsabb legyen a csapata.

„Még fiatal a nyár, így várhatók váratlan igazolások. De nem hiszem, hogy a Hertha úgy járna, mint a 2009–2010-es kiírásban, amikor a nemzetközi kupaszerepléssel egy időben a túlélésért küzdött a Bundesligában” – zárul az elemzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik