Bundesliga: Bayern-nevelést igazolna télen a Dortmund

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.11.29. 13:42
null
Emre Can visszatérhet Németországba (Fotó: AFP)
Szerződése lejártával, nagy reményekkel igazolt 2018 nyarán a Liverpooltól a Juventushoz, ám Emre Can nem tudott alapemberré válni Torinóban. Sőt, Maurizio Sarri érkezésével a 2019–2020-as évadban már a Juve Bajnokok Ligája-keretében sem kapott helyet. A Corriere di Torino most arról ír, Can helyzetét a Dortmund használná ki, amely nyomott áron igazolhatja le a Transfermarkt által 40 millió euróra taksált középpályást.


Az olaszok szerint Can nagy csapásként élte meg, hogy kimaradt a BL-keretből, s már a nyári átigazolási időszak hajrájában is szeretett volna váltani, ám akkor nem jött össze az üzlet.

A BVB hullámzó teljesítményt nyújt a 2019–2020-as idényben, 12 forduló után a 6. helyen áll a Bundesligában, s hiába lőtt 12 meccsen 26 gólt, eközben 18-at kapott, aminél csak az alsó ház csapatai közt találunk rosszabb mutatót. Nem véletlen, hogy Lucien Favre vezetőedző szeretné stabilabbá tenni a csapatát és a középpálya közepére keres embert.

A Corriere di Torino hozzáteszi, Can mellett a BL-keretből szintén mellőzött Mario Mandzukicra is lecsaphat a Dortmund – „csomagban olcsóbb” jeligére.

Korábban Mandzukic és Can is megfordult a nagy rivális Bayern Münchenben, sőt, utóbbi egyenesen a bajoroknál nevelkedett és lett profi futballista, igaz, mindössze négy bajnokin viselte a csapat mezét a Bundesligában.

Can a Juventusban másfél év alatt 42 tétmérkőzésen jutott szóhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik