Bundesliga: bár érdeklődnek iránta, Lőw Zsolt még nem lesz vezetőedző

Vágólapra másolva!
2017.02.09. 11:34
null
Lőw Zsolt (jobbról a második) remekül érzi magát Lipcsében (Fotó: AFP)
A múlt héten Ralph Hasenhüttl megbetegedése miatt javarészt Lőw Zsolt készítette fel a német élvonalbeli RB Leipzig labdarúgóit a Borussia Dortmund elleni Bundesliga-rangadóra, amelyet a betegség miatt megtizedelt lipcseiek 1–0-ra elveszítettek szombaton.

„Sok mindenben nem változott a munkamenet – mondta Lőw Zsolt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. – Többféle modell létezik. Van olyan vezetőedző, aki a munka javát elvégzi, edzéseket tart, videókat elemez. Egy másik típus esetében pedig a pályaedző szinte egyenértékű a vezetővel, és sok terhet levesz a válláról. Eddig is aktívan kivehettem a részem az edzések tervezésében, vezetésében. Néhány megbeszélést nekem kellett tartanom, ennyi változás történt.”

„Még nem volt olyan, hogy nekem kellett volna meccselnem, de ha így alakult volna, nem okozott volna gondot, mert remek a stábunk. Kíváncsi lennék, milyen vezetőedzőként ott állni a dortmundi stadionban. Így is van elég feladatom és felelősségem, közösen hozunk döntéseket a vezetőedzővel.”

„Gulácsi Peti fejlődése folyamatos és töretlen. Karrierje során jó döntéseket hozott, felkészülten érkezett az első osztályba. Stabilitást ad a védelemnek, pozíciója megkérdőjelezhetetlen.”

„Szeretném elvégezni az MLSZ idén induló pro licences tanfolyamát. Ajánlatokból szerencsére nincs hiány, Németországból is érdeklődnek irántam – annak ellenére, hogy még nincs meg a legmagasabb végzettségem. A mostani pozícióban remekül érzem magam, rengeteget tanulok, számos területen kikérik a véleményemet, szinte vezetőedzői feladatokat végzek, de nem nehezedik rám akkora nyomás. Eljön az idő, amikor döntést kell hoznom. Ha úgy érzem, készen állok továbblépni, néhány szakember és a családom véleményét kikérve meghozom ezt a döntést, de mindenekelőtt a pro licencet kell megszereznem” – tette hozzá a 37 éves szakember, aki 2015 óta dolgozik Lipcsében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik