Bundesliga: a válogatott védőért rekordösszeget fizetett a Bayer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.24. 11:17
Az osztrák válogatott Aleksandar Dragovicot a német élvonalban szereplő Bayer Leverkusen szerződtette. A 25 éves középhátvéd ötéves szerződést írt alá a leverkuseni egyesülettel.

A Dinamo Kijev eddigi labdarúgója, Aleksandar Dragovic a „gyógyszergyáriaknál” folytatja a pályafutását. Az Európa-bajnokságon a mieinkkel szemben 2–0-ra elveszített mérkőzésen kiállított játékos új csapata hivatalos honlapján kommentálta klubváltását.

„Kijev pályafutásom fontos állomása volt, de a Bundesliga, mint a világ egyik legerősebb bajnoksága, nagyon vonzó számomra” – kezdte nyilatkozatát, majd így folytatta: „Fantasztikus, hogy az egyik legerősebb német csapathoz csatlakozhattam, és hogy a Bajnokok Ligájában is szerepelhetünk. Annak is nagyon örülök, hogy válogatottbeli csapattársaimmal, Julian Baumgartlingerrel és Ramazan Özcannal is együtt játszhatok.”

A 25 éves középhátvéd ötéves szerződést írt alá a leverkuseni egyesülettel.

A Leverkusen 18 millió euróért (5.6 milliárd forintért) vásárolta meg Dragovicot, aki ezzel megerősítette helyét a legdrágább osztrák labdarúgók örökranglistájának élén. A rangsort eddig is ő vezette, mivel az ukránok 2013-ban 9 millió eurót fizettek érte a svájci FC Baselnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik