Bundesliga: „A német bajnokság túl könnyű a Bayernnek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.06. 19:17
null
A német bajnokságban évek óta nem tudják felvenni a versenyt a Bayernnel (Fotó: AFP)
A német labdarúgó bajnokságban szereplő Bayern München egykori csapatkapitánya, Philipp Lahm szerint a Bundesliga túl könnyű a bajorok számára, és ez nem tesz jót a ligának.

 

„Több küzdelmet akarok látni, ez lenne fontos a Bundesligának. Boldog vagyok, amikor a Bayern nyer, de azt szeretném látni, hogy más csapatok is felveszik a versenyt vele. Spanyolországban a Barcelona, a Real Madrid és az Atletico Madrid is megnyerheti a bajnokságot, itt pedig már áprilisban véget ér a bajnoki címért folytatott küzdelem” – nyilatkozta Lahm a goal.com-nak.

A 2017-ben visszavonult német világbajnok játékos a korábbi edzőjéről, Pep Guardioláról is beszélt az oldalnak.

„Pep nagyszerű edző. Remekül elemzi az ellenfeleket és a játék koncepcióját. Nem tudom milyen hatással volt a német futballra, de az biztos, hogy nagy hatással volt ránk, mert nagyon jól elemezte és tanította a játékosokat. Mindegyikünk tudta, hogy mit fog tenni a társunk, a játéknak bármelyik pillanatában” – mondta a klubot 2013 és 2016 között irányító trénerről.

A Bayern München az utóbbi hat szezonban megnyerte a bajnokságot, és volt amikor 21 vagy 25 ponttal is az ezüstérmes előtt végeztek. Legutóbb a Borussia Dortmund tudott felülkerekedni a münchenieken, még a 2011–2012-es szezonban. Jelenleg a 2. forduló után a bajorok vezetik a tabellát, a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik