Bundesliga: a lipcseiek szerint Lewandowski nélkül is erős a Bayern

Vágólapra másolva!
2021.03.30. 12:00
null
Nem biztos, hogy a hétvégén a pályán találkozik egymással Willi Orbán (balra) és Lewandowski (Fotó: AFP)
Robert Lewandowski nélkül is nagyon erős Bayern Münchenre készül a három magyar futballistát is foglalkoztató RB Leipzig a német Bundesliga szombati rangadóján – számolt be róla az MTI.

Markus Krösche, a kapus Gulácsi Pétert, valamint Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató lipcsei együttes sportigazgatója a Bild című napilapnak azt mondta, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is címvédő müncheniek a sérült lengyel válogatott csatár hiányában is kiváló összeállításban tudnak kiállni ellenük.

Lewandowski az Andorra ellen 3–0-ra megnyert vasárnapi világbajnoki selejtezőn két gólt szerzett, azonban a 63. percben le kellett cserélni. A lengyel szövetség tájékoztatása szerint a Bundesliga góllövőlistáját 26 forduló után 35 találattal vezető csatárra öt-tíz nap pihenő vár, szereplése így erősen kérdéses a szombati rangadón.

„Alapvetően senkinek sem kívánunk sérülést, és egyébként is csak magunkra koncentrálunk” – mondta Krösche.

Az elmúlt évben a világ legjobb játékosának választott Lewandowski a vb-selejtezők nyitányán a magyaroknak is gólt lőtt a 3–3-as döntetlennel végződött budapesti összecsapáson, ugyanakkor szerda este nem léphet pályára az angolok elleni meccsen a Wembley Stadionban. A csatár térdsérülését kedden vizsgálják meg Münchenben.

Lewandowskinak öt gólt kell még szereznie a Bundesliga mostani idényében, hogy beállítsa a német bajnokság eddigi csúcsát, melyet Gerd Müller tart az 1971–72-es idényből 40 találattal.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik