Bundesliga: a Hertha a dobogón az edzőváltók listáján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.04. 11:54
null
Dárdai Pál idestova három éve irányítja a Herthát (Fotó: AFP)
A Kicker német napilap internetes kiadása rangsorolta a Bundesliga-klubokat az alapján, hogy hányszor váltottak edzőt 2009 óta (ekkor alapították az RB Leipzigot). A Dárdai Pál irányította Hertha is felfért a képzeletbeli dobogó legalsó fokára, holtversenyben a Schalkéval és a Wolfsburggal.

 

A lista élén a Hamburgot találjuk: a jelenleg kicsivel több mint egy éve Markus Gisdol irányította együttes az elmúlt nyolc évben 14 (!) edzőt „fogyasztott el". Szorosan követi a VfB Stuttgart tizenhárommal: a sváboknál Hannes Wolf vezetőedző szintén alig több mint egy esztendeje élvezi a vezetőség bizalmát.

A dobogó legalsó fokán három klubot is találunk tíz-tíz trénerrel: Schalke, Hertha és Wolfsburg. A berlinieknél Dárdai Pál váltotta Jos Luhukayt 2015 februárjában. A lajstrom végén három-három edzővel a Freiburgot és a Dortmundot találjuk.

Dárdai egyébként a jelenlegi német élvonalbeli csapatok edzői közül harmadik legrégebben regnáló szakember: a Hertha magyar trénerénél csak a Freiburg (Christian Streich 2011 decembere óta) és az 1. FC Köln (Peter Stöger 2013 júniusa óta) alkalmazza több ideje vezetőedzőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik