Bundesliga: „A befektetők a futball legnagyobb rákfenéi”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.19. 11:40
Hans-Joachim Watzke, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund ügyvezető igazgatója élesen bírálta a befektetőket, akik szerinte nagy veszélyt jelentenek a sportágra. A klubvezető az oldenburgi egyetemen tartott előadást a Bundesliga társadalmi szerepéről.

„A befektetők jelentik a legnagyobb veszélyt a futballra. Sokan összetévesztik a szponzorokat a befektetőkkel: előbbi pénzt ad a klubnak, és hagyja, hogy felhasználja azt, utóbbi ezzel szemben uralkodni akar és visszakapni a pénzét – így Hans-Joachim Watzke. – Emiatt emelkednek például a jegyárak, ahogy Angliában is."„A befektetők jelentik a legnagyobb veszélyt a futballra. Sokan összetévesztik a szponzorokat a befektetőkkel: előbbi pénzt ad a klubnak, és hagyja, hogy felhasználja azt, utóbbi ezzel szemben uralkodni akar és visszakapni a pénzét – így Hans-Joachim Watzke. – Emiatt emelkednek például a jegyárak, ahogy Angliában is."

A Dortmunddal kapcsolatban az utóbbi időben arról cikkeztek, hogy Thomas Tuchel távozhat a szezon végén. Watzke az edzőkérdésre is választ adott.

„Ezt hajtogatom már három hete, de senki sem foglalkozik vele: a szezon után leülünk, és megbeszéljük, hogyan tovább. Ha megegyeztünk volna egy másik edzővel, mi értelme lenne ennek? Nem tárgyalunk senkivel, és nem is szeretnék mást mondani a témával kapcsolatban" – így az ügyvezető igazgató Thomas Tuchel jövőjével kapcsolatban.

A bronzéremért hajtó Borussia Dortmund a Bundesliga záró fordulójában szombaton a Werder Brement fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik