Bundesliga 2.: Kroosék távolabb, a Stuttgart közelebb az élvonalhoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.24. 22:03
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2.) 30. fordulójában a VfB Stuttgart hazai pályán 3–1-re legyőzte az Union Berlint, így nagyon fontos lépést tett a feljutás felé.

A 29. percben érett góllá a stuttgarti fölény, ekkor Alexandru Maxim volt eredményes. Négy perccel később a svábok megduplázták előnyüket, Simon Terrode a 33. minutumban szerzett gólt. Alexandru Maxim volt eredményes. Négy perccel később a svábok megduplázták előnyüket, Simon Terrode a 33. minutumban szerzett gólt.

Az 57. percben Sebastian Polter szépített, ám az újabb gól ismét a hazai oldalon született, ezúttal a csereként beállt Daniel Ginczek által.

Felix Kroosék hiába próbáltak meg mindent a második félidőben, pont nélkül távoztak Stuttgartból.

A másodosztály első két helyezettje automatikusan feljut az élvonalba, a harmadik pedig osztályozót játszik a Bundesliga 16. helyezettjével.

Legutóbb a 2010–2011-es szezonban volt egy városnak két csapata az első osztályban. Akkor Hamburgban a HSV és a St. Pauli szerepelt a legjobbak között. Az Union Berlin története során most először juthat fel a Bundesligába.

A Stuttgart és a Hannover az előző szezonban esett ki az élvonalból.

NÉMETORSZÁG
BUNDESLIGA 2., 30. FORDULÓ

VfB Stuttgart–Union Berlin 3–1 (Maxim 29., Terrode 33., Ginczek 69., ill. Polter 57.)

Az élcsoport: 1. Stuttgart 60 pont, 2. Braunschweig 57 pont, 3. Hannover 57 pont, 4. Union Berlin 54 pont, 5. Dresden 46 pont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik