Bundesliga 2.: hosszabbított magyar edzőjével a Fürth – sajtóhír

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.19. 09:39
Egybehangzó német lapértesülések szerint a labdarúgó Bundesliga 2.-ben szereplő Greuther Fürth meghosszabbította Radoki János vezetőedző szerződését.

A 45 esztendős, magyar-német kettős állampolgárságú Radoki János 2016 novemberében, először csak ideiglenesen vehette át a német másodosztályú Greuther Fürth (Megyeri Balázs és Pintér Ádám csapata – a szerk.) irányítását, majd egy hónap múlva, december végén véglegesítették posztján a Fürth vezetői, s a 2016–2017-es szezon végéig szóló megállapodást kötöttek vele.Radoki János 2016 novemberében, először csak ideiglenesen vehette át a német másodosztályú Greuther Fürth (Megyeri Balázs és Pintér Ádám csapata – a szerk.) irányítását, majd egy hónap múlva, december végén véglegesítették posztján a Fürth vezetői, s a 2016–2017-es szezon végéig szóló megállapodást kötöttek vele.

Radoki János kiváló munkát végzett a felnőttcsapatnál az elmúlt hónapokban, amit jól mutat, hogy a Fürth feljött a hatodik helyre a tabellán (a téli szünetben még a 12. helyen tanyázott). Az eredmények nem is maradtak köszönet nélkül – a klub vezetősége egybehangzó lapértesülések szerint olyannyira elégedett a magyar szakember munkájával, hogy meghosszabbította a szerződését.

Ha hinni lehet a német lapoknak, Radoki János kétéves megállapodást írt alá.

Radoki 1972-ben Móron született, de gyermekkorában a szüleivel Németországba költözött. Augsburgban kezdett futballozni, 1996 és 1999 között a Fürth csapatát erősítette, majd a Bundesligába feljutó Ulm szerződtette. 1999 és 2001 között 25 élvonalbeli mérkőzésen játszott, és felkeltette az akkori magyar szövetségi kapitány, Bicskei Bertalan figyelmét is, aki 2000 őszén meghívta a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőre, amelyen végül nem lépett pályára.

A Greuther Fürth együtteséhez 2013 januárjában tért vissza, és több mint három évig a klub utánpótlásában tevékenykedett, mielőtt 2016-ban átvette a felnőttek irányítását.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik