Bundesliga 2.: a Stuttgart nyerte meg az új idény nyitó meccsét

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.07.26. 23:01
Péntek este megkezdődött a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2.) 2019–2020-as idénye. A nyitó meccsen két olyan csapat lépett pályára, amely a legutóbbi idényben még az élvonalban szerepelt: a Stuttgart a Hannovert fogadta a Mercedes-Benz Arénában. A 3 pontnak a stuttgartiak örülhettek, miután 2–1-re legyőzték a zöld-feketéket.

Az első gólra a 29. percig kellett várni, Borna Sosa ívelte be erősen a labdát a bal oldalról, remek ütemben érkezett Mario Gomez, aki kapásból védhetetlenül a léc alá lőtt az ötösről (1–0). Mario Gomez, aki kapásból védhetetlenül a léc alá lőtt az ötösről (1–0).

Hét perccel később 30 méterre a Hannover kapujától szabadrúgást kapott a Stuttgart. Daniel Didavi állt a labda mögé, lövésére későn reagált Ron-Robert Zieler, aki már csak beleütni tudott a felé szálló labdába (2–0).

Az első félidő vége előtt összejött a szépítés a vendégeknek, a Stuttgartba csereként beálló Maxime Awoudja szerencsétlen mozdulattal becsapta a saját kapusát, és öngólt vétett. 2–1

A második félidőben mindkét csapat keményen küzdött a zuhogó esőben, a mérkőzés azonban nem a játékról, hanem a durvaságról szólt elsősorban. A 64. percben a Hannover balhátvédjét, Matthias Ostrzoleket, a 85. percben Awoudját állította ki a játékvezető – mindkét játékos elkésett belépőért kapta meg a második sárga lapját.

A Stuttgart 2–1-re megnyerte a 2019–2020-as Bundesliga 2-es idény első meccsét.

NÉMET BUNDESLIGA 2.
1. FORDULÓ
VfB Stuttgart–Hannover 2–1
(M. Gomez 29., Didavi 36., ill. Awoudja 39. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik