Bundesliga 2.: a Hamburg lemaradt az osztályozóról

Vágólapra másolva!
2020.06.28. 17:37
null
Lógó orrok: lemaradt az osztályozóról is a Hamburg (Fotó: AFP)
Nagy esélyt szalasztott el a Hamburg, amely hazai pályán 5–1-re kikapott a Sandhausentől a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) záró fordulójában, így lemaradt az osztályozóról. A HSV-t a Heidenheim előzte meg, amely a bajnoki címet korábban bebiztosító Bielefeld otthonában szintén kikapott.

 

Az utolsó forduló előtt már eldőlt, hogy a Bielefeld bajnokként, a VfB Stuttgart ezüstérmesként feljut az élvonalba. Az osztályozós helyért folytatott harcban a harmadik Heidenheim egy ponttal előzte meg a HSV-t – a hamburgiaknak a gólkülönbségük is sokkal jobb volt, így a Heidenheim veresége esetén egy döntetlen is elég lett volna.

Azonban a pontszerzés sem jött össze a hamburgiaknak hazai pályán a Sandhausen ellen: már a szünetben 2–0-ra vezettek a vendégek, a fordulás után szépített a HSV, de a Sandhausen az utolsó tíz percben háromszor is betalált, így szertefoszlatta a hamburgiak feljutási álmait. Az osztályozón a Heidenheim a Werder Bremennel találkozik. A másodosztályból a Wehen Wiesbaden és a Dynamo Dresden búcsúzik, a Nürnberg osztályozón vívhatja ki a bennmaradást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik