Bayern: „Teljesen kiakadtam, de apám nem engedte” – Gnabry már rég müncheni lehetett volna

Vágólapra másolva!
2019.10.04. 11:45
null
Serge Gnabry már tízévesen a Bayernhez kerülhetett volna (Fotó: AFP)
Serge Gnabry egy lapinterjúban árulta el, már tízéves korában közel állt ahhoz, hogy a Bayern München labdarúgója legyen, ám édesapja nem engedte, hogy a bajorokhoz szerződjön.

 

„Ember, teljesen kiakadtam, nagyon dühös voltam. Szinte a végkimerülésig sírtam, de apám hajthatatlan volt a döntést illetően – emlékezett vissza a történtekre Gnabry, aki a Bayern 51 című magazinjának mesélt. – Egészen tizenkét éves koromig nem voltam hajlandó a Stuttgarthoz igazolni. De azt kell mondjam, végül egyáltalán nem sült el rosszul a döntés.”

Gnabryt végül 2017-ben igazolta le a Bayern, miután remek idényt futott a Werder Bremennél. A középpályás 2018 szeptemberében debütált a bajoroknál, azóta pedig már 50 mérkőzésnél jár a klub színeiben, ezeken 18 gól mellett 13 gólpassz fűződik a nevéhez.

Első góljait a Bajnokok Ligájában épp a héten szerezte a Tottenham elleni mesternégyessel, ezzel a BL történetének csupán tizenkettedik olyan futballistája lett, aki legalább négyszer a kapuba talált egy meccsen – és az első, aki mindezt a második félidőben érte el.

Bár nehezen hihető, de igaz: akár a dohai atlétikai világbajnokságon is találkozhattunk volna a nevével. Gnabryt ugyanis gyermekként igazán ígéretes sprinternek tartották; a Stuttgartnál állították választás elé: a rekortán vagy a futballpálya. Utóbbi győzött.

Tizenöt éves volt, amikor Arsene Wenger kiszemelte az Arsenal számára, s alig múlt 17, már be is mutatkozott a Premier League-ben. Egy térdsérülés, majd egy rosszul sikerült kölcsönadás majdnem derékba törte a pályafutását, a riói olimpia viszont újabb fordulatot hozott számára. Az ott szerzett lendület a felnőttválogatottig, néhány vargabetűvel pedig a Bayern Münchenig vitte – hogy kedd este sporttörténelmet írhasson a bajorokkal.

Gnabryról szóló bővebb írásunkat IDE KATTINTVA olvashatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik