Bayern: Szó sincs válságról, ha feszültek a játékosok, természetes – Kovac

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.05. 16:48
null
Kovac szerint nincs válság a Bayernnél (Fotó: AFP)
A Bayern München vezetőedzője nem tagadta, hogy James Rodríguez balhézott az öltözőben, de szerinte ez nem a válság jele.

„Érthető, hogy minden játékos a lehető legtöbbet szeretné játszani, s hogy frusztrálja, ha kevesebb lehetőséget kap, mint amennyit szerinte megérdemelne. A keretünk tele van minőségi, nemzetközi szinten jegyzett futballistával, de még így sem állhatunk fel tizenegynél több emberrel" – jelentette ki Niko Kovac, a Bayern München vezetőedzője, miután a német sajtó arról számolt be, hogy a csapat kolumbiai sztárja, James Rodríguez dührohamot kapott az öltözőben, amiért szerinte nem kap elég lehetőséget.

„James fontos a Bayern számára, számtalanszor bizonyította a képességeit. Megértem őt is és mindenki mást is a keretben, aki még többet szeretne a pályán tölteni, de nekem az a feladatom, hogy igyekezzek megtalálni az egyensúlyt, amelyben mindenkinek jut szerep, miközben mind frissek és éhesek maradnak a játékra."

A Bayern München három tétmérkőzés óta nyeretlen, a múlt héten hazai pályán 1–1-et játszott az Augsburggal, aztán 2–0-ra kikapott Berlinben Dárdai Pál Herthájától, majd szintén az Allianz Arénában 1–1-re végzett az Ajax ellen a Bajnokok Ligájában.

„Az elmúlt meccsek eredménye miatt mind csalódottak vagyunk, de szó sincs válságról, a hangulat pozitív, az öltöző pedig egységes" – jelentette ki a Bayern trénere.

Kovac helyzetén az sem segített, hogy a klub elnöke, Uli Hoeness a sajtóban tette szóvá: nem biztos abban, hogy a horvát edző által preferált rotáció működni fog Münchenben.

„Egyeztettünk Hoeness-szel és elmondta, egyáltalán nem kritikának szánta a megjegyzését. Nem hinném, hogy túl sokat rotálnánk, főleg ahhoz képest, hogy milyen sok és milyen jó játékosunk van. Háromnaponta játszunk, szükségünk van a friss lábakra a pályán és el kell kerülnünk a sérüléseket" – védte meg magát a bírálatokkal szemben Niko Kovac.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik