Bayern: Sammer figyelmezteti sztárjait, tilos megsértődni

Vágólapra másolva!
2013.07.23. 07:29
null
Luxusproblémák: Sammernek és Guardiolának a világ egyik legerősebb keretét kell kezelnie (Fotó: Reuters)
Matthias Sammer, a Bayern München sportigazgatója figyelmeztette a BL-győztes német bajnokcsapat labdarúgóit: az eddigieknél is élesebb harc lesz a kezdőcsapatba kerülésért, és a rotáció következtében alkalmanként kimaradó sztároknak sem tanácsos megsértődni.

„Az úgynevezett kezdő tizenegyek ideje lejárt – mondta Matthias Sammer a Kickernek. – A tavalyi bővebb keret válasz volt az egy évvel korábban történtekre, és az eredményből mindenki profitált. Az edzőnk úgy fogja kezelni a helyzetet, hogy mindenki elegendő lehetőséget kapjon a játékra. Ha valaki mégis a saját érdekeit tolná előtérbe, könnyen bajba kerülhet."

Mint ismert, a Bayern Thiago Alcántara és Mario Götze személyében két olyan labdarúgót is igazolt a nyáron, aki nyilvánvalóan a Bayern kezdő tizenegyében képzeli el a helyét, ami érdekkonfliktusokhoz vezethet.

Sammer kijelentette: számára eddig nagyon meggyőző, amit az új edzőtől, a Jupp Heynckes helyére kinevezett Josep Guardiolától látott.

„Tele van energiával, ötletekkel. A változtatásokra tett javaslatai indokoltak, hiszen pontosan egybevágnak azzal, amit mi is akarunk" – mondta a sportigazgató.

A Bayern szombaton játssza első tétmérkőzését az idényben: a német Szuperkupáért zajló mérkőzésen a Borussia Dortmund lesz az ellenfél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik