Bayern: Sammer élesen bírálta a spanyol szövetséget

Vágólapra másolva!
2013.08.18. 09:15
Már nem csak Spanyolországban probléma, hogy a labdarúgó-válogatott az augusztusi FIFA-játéknapon rendszerint tengerentúli nemzeti csapatok ellen játszik hírverő mérkőzést idegenben. Matthias Sammer, a Bayern München sportigazgatója amiatt panaszkodott, hogy Javi Martínez és Thiago Alcántara nem megfelelő állapotban érkezett vissza a bajorokhoz.

„Lehet, hogy Sydney-be vagy Melbourne-be kellett volna küldenünk Thiagót, szégyen. Javi olyan állapotban tért vissza hozzánk, hogy már a spanyol szövetséghez kellett fordulnom” – utalt a spanyol válogatott szerdai, Ecuador elleni idegenbeli felkészülési mérkőzésére Sammer.

„Azt szeretnénk, ha Thiago a legjobb állapotban lenne, de az ilyen utazások ezt nem segítik elő. Jelenleg teljesen megtört és kifacsart. Ezek a túrák felháborítók a játékosokkal szemben. Szeretnek hazájuk válogatottjában játszani, de botrányos, amit elvárnak tőlük, minden tiszteletem az övék” – tette hozzá a bajorok elöljárója, aki az egyesületek és a szövetségek közötti kommunikációra is panaszkodott, mondván, későn érkeznek meg a klubokhoz a „kikérők”, majd késve is térnek vissza egyesületükhöz a játékosok.

A Bayern München egyébként szombaton 1–0-s győzelmet aratott az Eintracht Frankfurt ellen a Bundesliga második fordulójában, Thiago a 65. percben lépett pályára, Javi Martínez nem volt a keret tagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik