Bayern: Ribéry marad, szerződést hosszabbított – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.07. 15:06
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München bejelentette, Franck Ribéry egy évvel meghosszabbította idén nyáron lejáró szerződését a klubbal.

A szurkolók már korábban készpénznek vették a 35 éves szélső maradását, most azonban hivatalosan is pont került az ügy végére.

„Nagyon boldog vagyok, hogy további egy évig ennél a nagy klubnál játszhatok. München már hosszú ideje az otthonom. Büszke vagyok arra, hogy a következő szezonban is a Bayern mezét viselhetem” – fogalmazott Ribéry, aki ebben a szezonban 32 tétmeccsen lépett pályára, fellépésein összesen hat gól mellett hat asszisztja van.

A rutinos játékos – aki 2007-ben a Marseille-től szerződött Münchenbe – iránt Kínából, Katarból és Törökországból érdeklődtek, ő azonban a maradás mellett döntött, és egyre valószínűbb, hogy a Bayernből vonul vissza.

Ribéry nyolcszoros német bajnok, ötszörös kupagyőztes, egyszeres BL-győztes. A Bundesligában 247 alkalommal lépett eddig pályára, 80 gól mellett 117 assziszt a mérlege.

Arjen Robben szerződése is lejár a nyáron, várhatóan ő is hosszabbít majd. A Kicker úgy tudja, a müncheniek már előkészítették az ő új szerződését is, amiről már csak az aláírás hiányzik. A 34 éves játékos várhatóan a május 19-i Eintracht Frankfurt elleni kupadöntő után írhatja alá a kontraktust.

A német sajtó szerint a francia és a holland játékos inkább kiegészítő játékosként kap majd szerepet Niko Kovac csapatában.

A Bayern München új hazai mezét kedd este mutatja be a klub.

 

FC Bayern München on Twitter

Wir freuen uns! @FranckRibery bleibt bis 2019 beim #FCBayern! Zur Presseerklärung: https://t.co/EwBlQDBw41 #OhhhhFranckRibéry #MiaSanMia



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik