Bayern: Olyan fontos, mint Messi a Barcelonának – Matthäus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.27. 09:06
null
Lothar Matthäus összesen 12 évet húzott le a Bayernnél (Fotó: AFP)
Lothar Matthäus, a Bayern München egykori kiváló labdarúgója – és a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya – a remek szezont futó Robert Lewandowskit dicsérte.

 

„Lewandowski jelenti a különbséget, pótolhatatlan a Bayern számára. Olyan fontos ember Münchenben, mint Lionel Messi Barcelonában. Ugyanakkor hozzátenném, amikor Messi sérült, a katalánok játéka teljesen megváltozik, míg a Bayernnél nincs ilyen probléma. Lewandowski kulcsjátékos, de nem úgy épül rá a játék, mint a Real Madridnál Cristiano Ronaldóra, vagy a Paris Saint-Germainnél Neymarra” – mondta Matthäus, aki úgy folytatta, óriási hiba lenne a Bayern részéről elengedni a lengyel támadót.

„Robert kivételes futballista, nincs olyan alternatívája, aki hasonló minőséget garantálna a csapatnak. Jelenleg ő a világ legjobb kilencese, a Bayern nem fog találni még egy ilyen játékost.”

Lewandowski – aki iránt a Real Madrid igencsak élénken érdeklődik – 34 tétmeccsen 29-szer volt eredményes a most zajló szezonban, jelentősen kivéve a részét a bajnokságban kiharcolt, tetemesnek mondható előny megszerzéséből, valamint a kupamenetelésekből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik