Bayern München: Thiago videós üzenetben elbúcsúzott a klubtól

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.09.18. 13:03
null
Hét év után BL-győzelemmel távozik Thiago a Bayernből (Fotó: AFP)
Elköszönt a Bayern Münchentől Thiago Alcantara, a Bajnokok Ligája-győztes klub spanyol labdarúgója, aki 2013-ban az FC Barcelonától igazolt a német együtteshez.


Hansi Flick, a bajor gárda vezetőedzője a minap elismerte, hogy a 29 esztendős spanyol válogatott középpályás elhagyja a Bayernt, s a következő idénytől az angol élvonalban címvédő Liverpoolt erősíti.

Thiago 235 tétmérkőzésen összesen 31 gólt szerzett és 37 gólpasszt adott a müncheniek színeiben, akikkel többek között hét bajnoki címet és egy BL-t nyert.

„Meghoztam pályafutásom legnehezebb döntését: hét év után elhagyom ezt a csodálatos klubot. A trófeák, a szép emlékek és a nehéz pillanatok egyaránt fontosak voltak, ám a legbüszkébb arra vagyok, hogy fiatal, ambiciózus srácként érkeztem Münchenbe, most pedig egy klubbal, egy történelemmel és filozófiával azonosulva távozok. Megtanultam tisztelni a hagyományokat, amelyeknek most ugyan búcsút intek, ám sohasem felejtem el: Mia San Mia! Fantasztikus pillanatokat éltem át ebben a városban, ebben az utcában, ebben a szeretett stadionban a bajor család tagjaként, amelytől rengeteg szeretet kaptam. Döntésem oka pusztán sportszakmai jellegű. Futballistaként új kihívásra van szükségem, hogy fejlődjek. Bajorország örökre az otthonom marad. Köszönöm, Bayern München!” – mondta a videójában Thiago.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik