Bayern München: Nem történt katasztrófa… - Neuer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.31. 12:06
Pep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője elismerte, péntek este nem tudták felvenni a Wolfsburg tempóját, megérdemelten nyertek Bas Dosték. Reakciók.

Szenzációs mérkőzéssel indult a Bundesliga tavaszi szezonja, a tabella élén álló Bayern München óriási pofont kapott a második Wolfsburgtól: Bas Dost és Kevin de Bruyne dupláival 4–1-re nyertek a hazaiak a Volkswagen Arenában. Pep Guardiola, a bajorok trénere szerint csapata nem tudta felvenni a versenyt a Wolfsburg könyörtelen sebességével. Szenzációs mérkőzéssel indult a Bundesliga tavaszi szezonja, a tabella élén álló Bayern München óriási pofont kapott a második Wolfsburgtól: Bas Dost és Kevin de Bruyne dupláival 4–1-re nyertek a hazaiak a Volkswagen Arenában. Pep Guardiola, a bajorok trénere szerint csapata nem tudta felvenni a versenyt a Wolfsburg könyörtelen sebességével.

„Korán gólt szereztek és nem tudtunk mit kezdeni a kontráikkal az első félidőben – magyarázta a vereség okait Guardiola. – Jobban játszott a Wolfsburg, ráadásul mindig a lehető legrosszabbkor talált be. Gratulálok nekik.”

A címvédő Bayern annyi gólt kapott pénteken, mint ezidáig az egész bajnoki idény során, a katalán mester azonban tudja, mi a következő lépés.

„Elemeznünk kell a történteket, és a következő mérkőzésre kell fókuszálnunk. Hat hét szünet után meccsekre van szüksége a játékosaimnak.”

Bastian Schweinsteiger szerint a védelmi fegyelmezetlenségeket használta ki Dieter Hecking edző Wolfsburgja, Manuel Neuer gyorsan maga mögött tudná a kínos vereséget, míg Jérome Boateng őszintén kimondta, jócskán az elvárások alatt teljesített csapata.

„Rendezetlenül támadtunk, teljesen szétestünk, amit könnyen büntetett a Wolfsburg – mutatott rá a kudarc okaira Schweinsteiger. – Ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak egy olyan csapat ellen, amelyik így kontrázik, olyan játékosokkal, mint De Bruyne. Elemeznünk kell a mérkőzést, ki kell találnunk, hogy mit rontottunk el, és a következő meccsen sokkal jobban kell teljesítenünk.”

„Nyilvánvalóan nem jó kezdet ez számunkra, nem számítottunk erre – mondta őszintén Neuer. – Nem történt katasztrófa, de tudjuk, hogy sok dolgunk van. Kedden a Schalkéval játszunk, pontosan egy hétközi meccsre van most szükségünk, rossz lenne ha nyolc napot kellene várni a következőig.”

„Egyszerű, borzalmasan játszottunk, de jó, hogy most történt a vereség, egy ébresztő ez mindannyiunk számára – tette hozzá Boateng. – Nem engedhetünk meg még egy ilyen teljesítményt. Nem voltunk elég agresszívak és könnyen eladtuk a labdát. Tudjuk, hogy rengeteget kell javulni, ha a Schalke ellen kárpótolni akarjuk a szurkolókat.”

A Wolfsburg duplázó légiósa, Bas Dost érthetően boldogabban értékelt, büszke csapatára.

„Nincs is ennél jobb, senki sem számított erre – taglalta Dost. – Megmutattunk az erőnket, a megfelelő pillanatokban szereztünk gólokat, a második félidőben pedig briliánsan futballoztunk.”

A Bayern München február 3-án, kedd este 20 órakor fogadja gelsenkircheni riválisát, a tabella ötödik helyén álló Schalkét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik