Bayern: Müller szerint Guardiola megfelelt az elvárásoknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.26. 10:02
Thomas Müller, a Bundesligában szereplő Bayern München labdarúgója szerint a Jupp Heynckes-féle 2012–2013-as szezonban triplázó csapat a valaha volt egyik legjobb, valamint elmondta, Josep Guardiola is az elvárásoknak megfelelően teljesít.

„A Bajnokok Ligáját, a bajnokságot és a Német Kupát egy idényben megnyerő gárda a valaha volt legjobb Bayernek egyike” – emlékezett vissza Müller a squawka.com-on. – Jupp Heynckes nagyon elkötelezett, motivált és okos edző, tudtuk, bárki követi őt egy ilyen idény után, annak nagyon kell hinnie magában, mert mégis hogyan lehetne felülmúlni egy triplázást? Csak egy olyan egyéniség, mint Guardiola képes megfelelni az elvárásoknak. Sikerült neki, és ez a jövőben is így lesz.”Müller a squawka.com-on. – Jupp Heynckes nagyon elkötelezett, motivált és okos edző, tudtuk, bárki követi őt egy ilyen idény után, annak nagyon kell hinnie magában, mert mégis hogyan lehetne felülmúlni egy triplázást? Csak egy olyan egyéniség, mint Guardiola képes megfelelni az elvárásoknak. Sikerült neki, és ez a jövőben is így lesz.”

Müller arról is beszélt, milyen hatással volt rá a fentebb említett két edző, illetve külön megköszönte Louis van Gaalnak (aki 2009 és 2011 között volt a bajorok élén), a jelenleg a Manchester Unitedet irányító mesternek, hogy észrevette benne a potenciált támadóként.

„Heynckes és Guardiola is rengeteget segített nekem, csiszoltak a játékomon. Heynckes maga is csatár volt, így jó tanácsokkal szolgált a góllövéssel kapcsolatban. Guardiolától meg ki ne tudna tanulni? Van Gaal is nagy hatással volt a fejlődésemre. Látott valamit bennem csatárként, amit mások nem.”

A Bayern München a 2014–2015-ös szezonban megnyerte a Bundesligát és elődöntőig jutott a Bajnokok Ligájában, illetve a Német Kupában is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik