Bayern: Mindenki megölt, de nem haltam meg – Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.29. 15:53
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München vezetőedzője, Pep Guardiola pénteki sajtótájékoztatóján óva intette azokat az újságírókat, akik szerint el lehet temetni a bajor csapatot.

„Az odavágó után mindannyian megöltetek. Mindenki megölt. De még nem vagyok halott, barátaim! Van még egy mérkőzésünk, utána megölhettek. Viszont van még egy dobásunk” – reagált a spanyol tréner az Atlético Madrid ellen elveszített BL-elődöntő kapcsán, mivel sokan amiatt kritizáltak amiatt, hogy Thomas Müller csak a cserék között kezdte a mérkőzést.„Az odavágó után mindannyian megöltetek. Mindenki megölt. De még nem vagyok halott, barátaim! Van még egy mérkőzésünk, utána megölhettek. Viszont van még egy dobásunk” – reagált a spanyol tréner az Atlético Madrid ellen elveszített BL-elődöntő kapcsán, mivel sokan amiatt kritizáltak amiatt, hogy Thomas Müller csak a cserék között kezdte a mérkőzést.

„Szeretem Müller játékát, de minden a taktikán múlik. Csupán egy csatárral szerettem volna játszani. Talán jobb lett volna, ha ő a kezdő. Talán! De minden lehetőséget előre átgondoltam, majd a találkozó előtt döntenem kellett. A döntésem viszont nem Müller ellen szólt, hanem csak taktikai jellegű volt.”

Ha szombaton a Bayern München hazai pályán legyőzi a Borussia Mönchengladbachot, sorozatban negyedik bajnoki címét nyeri meg (függetlenül attól, hogy mit játszik a Dortmund a Wolfsburg ellen), ami rekord, hiszen soha, egyetlen csapat sem tudott egymás után négy alkalommal ünnepelni a Bundesligában.

A Gladbach ellen nehéz mérkőzésre számít Guardiola, aki szerint a Dortmund mellett a legkellemetlenebb ellenfél a jelenleg 5. helyen álló gárda. A Bayern utóbbi három Bundesliga-meccsén mindössze egy pontot szerzett a Mönchengladbach ellen, a jelenlegi idény őszi mérkőzésén 3–1-re kikapott tőle.

„Remélem, hogy Boateng játszhat majd. Jelen pillanatban úgy érzem, ha kész a játékra, pályára is lép” – zárta mondandóját Pep Guardiola.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik