Bayern: Perisic aláírt – Matthäus örül, de Guardiolát hibáztatja

Vágólapra másolva!
2019.08.13. 11:10
null
Perisic a Bayern Münchennél folytatja (Fotó: fcbayern.com)
Lothar Matthäus, a Bayern München legendája odaszúrt Pep Guardiolának, a Manchester City menedzserének. A bajorok közben hivatalosan is bejelentették Ivan Perisic szerződtetését.

 

A nemzetközi sportsajtó az előző hetekben rendre arról cikkezett, hogy a bajorok nagyon közel állnak Leroy Sané megszerzéséhez. Sokan már kész tényként kezelték, hogy az angol átigazolási piac augusztus 8-i zárása előtt aláír a Bayernhez.

Ez nem történt meg, aminek az oka vélhetően az, hogy a szélsőnek a Liverpool FC elleni angol Szuperkupa-mérkőzésen megsérült a térde. A sérülésről nem sokkal később kiderült, hogy súlyos, ráadásul meg is kell operálni.

Lothar Matthäus ennek kapcsán odaszúrt Guardiolának, mivel a német úgy véli, a City menedzsere tudta, hogy Sané klubváltás előtt áll, ennek ellenére mégis kockáztatott azzal, hogy pályára küldte.

„Amennyiben Guardiola egyértelműen meg akarta tartani Sanét, és szándékában sem állt eladni, akkor érthető a döntése, de ha ez nem így volt, akkor óriásit hazardírozott, márpedig szerintem az utóbbi igaz. Ha valaki alapvetően el akar engedni játékost, ennek ellenére mégis beállítja, akkor a vége az lehet, hogy az illető marad, s ebben az esetben igenis hibáztatni kell Guardiolát” – idézi Matthäust a Sky Sports.

A német futballikon elmondta a véleményét Ivan Perisicről is – Matthäus szerint a Bayern München jól jár a támadóval, de…

„Az egyetlen hátránya, hogy Perisic nem hoz magával olyan sebességet, mint ami Kingsley Comannál vagy Leroy Sanénál megvan, ezáltal egy az egyben nem tudja olyan hatékonyan megverni az ellenfeleit, mint az említett két fiatal. Ez nyilván az életkora miatt is van így, hiszen már elmúlt harmincéves. Viszont nagyon jó vételnek gondolom, főleg ár-érték arányban. Ismeri a Bundesligát, jól beszél németül, ráadásul horvát válogatott futballista lévén jól ismeri Niko Kovacot. Perisic erős, sosem áll le, egyértelműen erősödik vele a Bayern München.”

A bajorok kedd délben hivatalosan is megerősítették Perisic szerződtetését. A klub tájékoztatása szerint a horvát kölcsönbe érkezett az Intertől, s a következő idény végén a Bayernnek opciója lesz Perisic végleges megvásárlására.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik