Bayern: különleges bizonyítvány, Robben kapta a legjobb jegyet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.05. 15:01
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München játékosait osztályozta a német Bild Uli Hoeness klubelnök szerdai nyilatkozata után.

Uli Hoeness, a Bayern München nemrég ismét megválasztott elnöke korábban kijelentette, aki nem tanul meg németül a klubnál, annak pénzbüntetést kell fizetnie.Uli Hoeness, a Bayern München nemrég ismét megválasztott elnöke korábban kijelentette, aki nem tanul meg németül a klubnál, annak pénzbüntetést kell fizetnie.

„Ha az az elhatározásom, hogy közép- vagy hosszú távon integrálódok egy klubba, akkor meg kell tanulnom az ott beszélt nyelvet – mondta a Sport Bildnek a vezető. – Németül kell beszélni az öltözőben, a nyelv összeköti az embereket. Különben klikkek alakulnak ki.”

A Bild ez alapján jegyeket osztott német nyelv tantárgyból a játékosoknak. A legjobb jegy az ország oktatási rendszerében az 1-es, a legrosszabb pedig a 6-os. Arjen Robben tehát büszke lehet a bizonyítványára, míg az újonnan érkező Renato Sanchesnek és a francia Kingsley Comannak gyakorolnia kell...

Carlo Ancelotti is elégedett lehet (Fotó: bild.de)
Carlo Ancelotti is elégedett lehet (Fotó: bild.de)

 

Aki nem tanul meg németül, az fizet - Hoeness

Ha Uli Hoenessen, a Bayern München elnökén múlik, akkor továbbra is mindenkinek meg kell tanulnia németül, aki a Bayern Münchenhez szerződik.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik