Bayern: kevésen múlott, hogy nem Kloppnak hívják az edzőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.27. 07:51
null
Klopp és Guardiola a héten a kupában méri össze tudását – vajon tényleg versenyeztek a Bayern edzői posztjáért? <br />(Fotó: Reuters)
A Bayern München labdarúgócsapata története huszonnegyedik és huszonötödik bajnoki trófeáját is Josep Guardiola irányításával szerezte meg – de a klub tanácsadó-testületének egy volt tagja szerint kevésen múlott, hogy Jupp Heynckes utódját nem Jürgen Kloppnak hívják.

Ezt a WDR2 rádiónak adott interjújában a müncheni tanácsadó-testület egyik volt tagja, a Focus hetilap volt főszerkesztője és jelenlegi kiadója, Helmut Markwort árulta el. A testületi tagságáról 2014 októberében leköszönő Markwort elmondta, Jupp Heynckes távozása után a klubvezetők úgy ítélték meg, Jürgen Klopp megfelelő utód lehetne.

„Nagyon komolyan versenyben volt az edzői posztért Guardiola mellett. Egy nap felhívott Uli Hoeness, és annyit mondott: »Guardiola mellett döntöttünk, most rácsörgök Kloppra, és elmondom neki, nem ő lesz a tréner.« Amikor vissza akar térni a német bajnokságba, akkor remélem, a Bayernhez ír alá” – nyilatkozta Markwort.

A dortmundi edző a szezon végén távozik posztjáról, minden bizonnyal más ligába, ám a müncheni vezetők szeretnék, ha egyszer még a Bayern trénere lenne.

„Egyértelmű, hogy Klopp Guardiola utódjelöltjei között lehet. Amikor még elnök voltam, gyakran beszéltünk róla, és mindannyian egyetértettünk abban, hogy Klopp remekül illene a Bayern Münchenhez. Kérdés, hogy Guardiola meddig marad Münchenben – remélem, még sokáig, de egészen biztosan téma marad Klopp szerződtetése” – mondta Franz Beckenbauer a német Sky-nak.

Markwort nyilatkozata gyorsan cáfolatot is kapott, legalábbis Marc Kosicke, Jürgen Klopp ügynöke a Bildnek azt állítja, a Bayern hivatalosan nem kereste meg a dortmundi edzőt.

„Valótlan, amit állít, nem volt mit visszamondani, mert nem is ültünk tárgyalóasztalhoz a Bayernhez” – kommentált a Bild megkeresésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik