Bayern: Hamarosan nagy változások jönnek – Lahm

Vágólapra másolva!
2016.09.06. 18:18
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München csapatkapitánya, Philipp Lahm elmondta, hamarosan generációváltás elé néz a klub.

„Ez tény: generációváltás előtt állunk. Az idősödő játékosakkal nagy sikereket ért el az utóbbi időben a klub. Basti Schweinsteiger már a Manchester United játékosa, Arjen Robben, Franck, Xabi és én sem leszünk már fiatalabbak" – mondta a Sport Bildnek Lahm.

Az Augsburg mellett a Bayern Münchennek van a legöregebb kerete a német élvonalban. A 25 játékos átlagéletkora 26.9 év. Xabi Alonso 34, Franck Ribéry 33, Philipp Lahm 32, Arjen Robben 32, Rafinha és Neuer pedig 30 éves.

Robbennek, Ribérynek, Xabi Alonsónak ás Rafinhának 2017-ben lejár a szerződése, Lahmnak 2018-ban. Utóbbi úgy tervezi, akkor be is fejezi majd profi pályafutását.

„Fontos, hogy a klub előrelátó legyen, és átgondolja, hogy mi lesz akkor, ha az előbb említett játékosok már nem lesznek a klub szolgálatában. Ez egy nagy feladat. Hogy mit hoz számomra a jövő, jó kérdés, majd kiderül. A Bayerné a szívem, és a jövőben is itt szeretnék dolgozni" – fejezte be mondandóját Lahm.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik