Bayern: Guardiola új játékrendszere különös - Ribéry

Vágólapra másolva!
2013.07.12. 14:28
Franck Ribéry különösnek nevezte azt a játékrendszert, amelyet Josep Guardiola, a Bayern München új vezetőedzője kíván meghonosítani a német bajnoknál.

„Normális hogy az új edző más dolgokkal kísérletezik, de Guardiola négy-egy-négy-egyes felállása kicsit különös. Ez a játékrendszer új és teljesen különbözik a korábbitól – mondta Ribéry a Bildnek. – Sokat kell edzenünk, gyakorolnunk, hogy tökéletessé csiszoljuk ezt a felállást. Guardiolának nagyon sok ötlete van, rengeteg újdonsághoz kell hozzászoknunk. Új a stáb, új a rendszer, új a játékfilozófia, teljesen más, mint Jupp Heynckesnél.”Ribéry a Bildnek. – Sokat kell edzenünk, gyakorolnunk, hogy tökéletessé csiszoljuk ezt a felállást. Guardiolának nagyon sok ötlete van, rengeteg újdonsághoz kell hozzászoknunk. Új a stáb, új a rendszer, új a játékfilozófia, teljesen más, mint Jupp Heynckesnél.”

Guardiola vezénylete alatt eddig négy meccset játszottak a bajorok, Ribéry különböző pozíciókban fordult meg. Német elemzések szerint szinte biztos, hogy az edző az „új Messi”szerepében kívánja látni szeptembertől a franciát.

A pár hetes közös munkát követően a csapatkapitány, Philipp Lahm is nyilatkozott a korábbi Barcelona-edző munkájáról.

„Pepnek megvannak a saját elképzelései, szigorúan elvár tőlünk pár dolgot, de a játék más részében szabadságot ad" – mondta Lahm

Guardiola egyébként már most belopta magát a Bayern-drukkerek szívébe, az első sajtótájékoztatóján angol helyett német nyelven nyilatkozott. Az edző elismerte, vakációja alatt napi négy órát gyakorolta a német nyelvet.

A Bayern München július 24-én játszik Pep Guardiola korábbi csapata, a Barcelona ellen felkészülési mérkőzést, Münchenben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik