Bayern: Guardiola távozásáról és a terrorról beszélt Lahm

Vágólapra másolva!
2015.11.23. 13:09
Philipp Lahm, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München védője nem aggódik amiatt, mi lesz, ha Pep Guardiola távozik. A világbajnok játékos visszavonulásáról és az európai terrorról is szót ejtett.

Guardiola szerződése a szezon végén lejár a bajorokkal, a katalán szakember hosszabbítására van esély, ám Lahm nem aggódik akkor sem, ha más folytatja helyette a munkát. A 32. életévét néhány hete betöltő védő a saját jövőjéről is beszélt.

„Ha Guardiola elhagyja a klubot, jön helyette egy másik edző. Meglátjuk, mi lesz – mondta Lahm a Kickernek. – Hogy én meddig folytatom? Nem tárgyaltunk a Bayernnel, de nem is kell, a szerződésem lejárta (2018. június 30. – a szerk.) után már biztosan nem futballozom tovább.”

„Lehet, hogy a Bayernnél dolgozom aktív pályafutásomat követően, de az is lehet, hogy a szövetségben. Volt tíz szép évem a válogatottnál, ezért nem zárom ki utóbbi lehetőséget sem, azt viszont igen, hogy valahol máshol végzem a munkám.”

Mivel a válogatottól korábban visszavonult, nem volt a nemzeti tizenegy tagja a Franciaország elleni meccsen a párizsi terrortámadás idején, Londonban volt akkor.

„A terror megérkezett Európába, és ezen el kell gondolkodnunk. Ugyanakkor bíznunk kell a politikusainkban és a biztonságért felelős személyekben. Nem irányíthat minket a félelem, ugyanúgy kell élnünk tovább az életünket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik