HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.03.14 12:58 Frissítve: 2018.03.14 12:58

Bayern: „Guardiola súlyos önbecsüléshiányban szenved”

Josep Guardiola súlyos önbecsüléshiányban szenved, amit olyan görcsösen próbál leplezni, hogy ezzel megmérgezi a környezetét – legalábbis ezt gondolja róla Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, a Bayern München orvosa, akit a spanyol szakember 2015-ben elüldözött a bajor klubtól.

HIRDETÉS
A Bayern München csapatorvosa nem tette zsebre, amit Josep Guardiolától kapott a közös munka során (Fotó: AFP)

„Guardiola tönkretette a humorérzékemet – írta a 75 éves szakember a Bildben publikált cikkében. – Rendszeresen szidott, amikor a játékosok a kezelésem alatt álltak. Én voltam a bűnbak a sérülésekért, azért, ha valaki nem volt formában, és összességében a vereségekért.”

Müller-Wohlfahrt Guardiola 2016-os távozását követően visszatért a Bayern Münchenhez, de jól emlékszik a spanyol mellett eltöltött időszakra.

„Egyszer azt mondta nekem, »hogy lehetséges, hogy itt hat hétig tart egy gyógyulás, ami Spanyolországban csak kettőig?«” – írta az orvos, aki 2008-ban is elhagyta a Bayernt, akkor Jürgen Klinsmann-nal veszett össze.

„Guardiola mindig ideges volt, ha valaki izomsérülés miatt cserét kért, azt mondta a játékosoknak, a pályán kellett volna maradniuk.”

Müller-Wohlfahrt pszichológusként elemezte Guardiola viselkedését.

„Arra jutottam, hogy Guardiola súlyos önbecsüléshiányban szenved, amit igyekszik elrejteni a világ elől. Nem a vereségtől retteg, hanem attól, hogy megtalálják a gyenge pontját, és elveszíti a hatalmát a rendszerben – írta az orvos. – Tönkretette az apránként felépített, jól bevált rendszerünket. Nem volt kíváncsi az orvosi szakvéleményünkre, mindent jobban tudott nálunk. Nem érdekelték a részletek, csak a csodát várta tőlünk.”

Az írásból úgy tűnik, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt a Bild hasábjain írja ki magából személyes sérelmeit. Az újság szerkesztői felkeresték Uli Hoeness klubelnököt is, aki úgy vélte, ha éppen nem börtönbüntetését töltötte volna adócsalás miatt, megelőzte volna a vezetőedző és az orvos összeveszését.

„Ha ott lettem volna, időben észreveszem a Müll és Pep közötti konfliktust. Guardiola büszke katalán, akinek a hazájában másképp viszonyulnak az orvosokhoz. Müller-Wohlfahrt pedig büszke orvos, aki nem szereti, ha megkérdőjelezik az évtizedeken át fejlesztett orvosi módszereit” – magyarázta Hoeness.

„Amikor 2015 tavaszán szembekerültek egymással, nem voltam ott, hogy közbelépjek. A Portótól elszenvedett három-egyes vereség utáni eset csak egy példa volt a sok közül. A Bayern sikereinek egyik kulcsa Müller-Wohlfahrt munkája, nem véletlenül tért vissza hozzánk.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.13 21:34:21

Német labdarúgás VINCZE SZABOLCS, SZABÓ MIKLÓS (Berlin)

A Nemzeti Sport Berlinben, a kupameccsre készülő Hertha BSC edzésén járt.

2018.08.12 10:04:25

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Vidal után Boateng is mehet, a kiszemelt kézenfekvő. Megérkezett a kínai Dortmundba. Csapatsoroló I.

2018.08.02 12:39:26

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A Hoffenheim Huthért Meyerrel vágna vissza, nem tolonganak az ötvenmilliós horvátért.

2018.07.23 22:47:48

Német labdarúgás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Azzal sehol sem vádolta senki, hogy feltúrta volna a pályát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS