Bayern: „Guardiola-ellenes trend alakult ki a futballvilágban”

Vágólapra másolva!
2015.05.16. 21:01
Pep Guardiolát, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzőjét kemény kritikák érték az elmúlt hetek gyengébb teljesítményei, többek között a Bajnokok Ligája-kiesés és a Német Kupa-elődöntős kudarc miatt, de Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klub ügyvezető igazgatója kitart mellette.

„Kialakult egy Guardiola-ellenes trend a futballtársadalomban – idézi Rummeniggét a Süddeutsche Zeitung. – Elégedett vagyok a szezonnal, de ezt a gárdát az utóbbi időben elkezdték a 2013-as triplázó csapathoz hasonlítani, noha száztizenöt év alatt csak egyszer sikerült ezt a tettet végrehajtani.”Rummeniggét a Süddeutsche Zeitung. – Elégedett vagyok a szezonnal, de ezt a gárdát az utóbbi időben elkezdték a 2013-as triplázó csapathoz hasonlítani, noha száztizenöt év alatt csak egyszer sikerült ezt a tettet végrehajtani.”

Ugyan Guardiola szerződése 2016 nyaráig tart Münchenben, már hírbe hozták a Manchester Cityvel, de a spanyol edző az előző héten határozottan kijelentette, hogy marad a bajor csapat élén. Rummenigge egyértelműen Guardiolával képzeli el a Bayern jövőjét.

„Megegyeztünk Peppel januárban, hogy az év második felében tárgyalóasztalhoz ülünk, és beszélgetünk a jövőjéről – folytatta Rummenigge. – Tudja, hogy mi a véleményem, remélem, marad. Minden kritériumnak megfelel, ami egy kiváló edzőt jellemez. A játékosok elégedettek vele.”

A Bayern sorozatban háromszor kapott ki, mielőtt megverte a Barcelonát a BL-visszavágón (csakhogy nem eléggé...), de Rummenigge szerint a gyenge forma hátterében nem Guardiola, sokkal inkább a sérülések állnak: Arjen Robbenre, Franck Ribéryre és David Alabára hetek óta nem számíthatott a spanyol edző.

„Ha tudnák a csapatot sújtó sérülések részleteit, akkor jobban megértenék a csapat lelkiállapotát. Guardiola nagy árat fizetett a sérülésekért a Barcelona ellen” – tette hozzá Rummenigge.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik