Bayern: „Götze nem passzol a csapatba, talán nem elég tökös”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.05. 13:07
Klaus Augenthaler, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München legendája úgy véli, Mario Götze semmit sem fejlődött, amióta a bajorokhoz szerződött a Dortmundtól.

Az 58 esztendős Klaus Augenthaler 15 éven keresztül volt a Bayern München játékosa, amelynek színeiben 404 tétmérkőzésen lépett pályára. Nyert hét német bajnoki címet, ezenkívül világbajnoknak vallhatja magát (a nyugatnémet válogatottal megnyerte az 1990-es tornát) – hogy csak a legfontosabb trófeáit említsük. Klaus Augenthaler 15 éven keresztül volt a Bayern München játékosa, amelynek színeiben 404 tétmérkőzésen lépett pályára. Nyert hét német bajnoki címet, ezenkívül világbajnoknak vallhatja magát (a nyugatnémet válogatottal megnyerte az 1990-es tornát) – hogy csak a legfontosabb trófeáit említsük.

Az edzőként több bundesligás csapatot (Nürnberg, Leverkusen, Wolfsburg) is irányító klubikon úgy véli, Mario Götze túl „illedelmes” ahhoz, hogy be tudjon illeszkedni a Bayernbe. Mint ismert, a 23 esztendős középpályást 37 millió euróért szerezték meg a bajorok a rivális Borussia Dortmundtól, ám az új csapatában eddig várakozásokon alul teljesített, igaz, az elmúlt időszakban sérülések is hátráltatták.

„Hogy őszinte legyek, semmiféle fejlődést sem vélek felfedezni Götzénél, amióta a Bayernhez igazolt – idézi Augenthaler szavait az Omnisport. – A Dortmundban tisztán látható volt a fejlődése. Talán nem passzol a bajor együttesbe.”

„Götze talán túlságosan »illedelmes«, a Bayern kerete viszont olyan, mint egy cápákkal teli medence. Lehet, hogy Mario nem elég tökös ide. Nem tudom, beszélt-e már Carlo Ancelottival arról, hogy mik a vezetőedző tervei vele, ettől eltekintve itt az ideje, hogy lépjen, mert fennáll a veszélye annak, hogy leragad a fejlődésben és csak egy örök tehetség marad. Pedig ő nagyszerű játékos.”

Götze távozása az elmúlt hónapokban állandó téma a Bayern München háza táján. A németet a hírek szerint szívesen látná korábbi trénere, Jürgen Klopp, aki jelenleg a Liverpoolt irányítja, de több más csapattal is hírbe hozták már.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik