Bayern: Ellopták tőlem az Aranylabdát – Ribéry kifakadt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.09. 10:47
null
Ribéry úgy érzi, neki járt volna 2013-ban az Aranylabda (Fotó: AFP, archív)
Franck Ribéry, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München szélsője a Canal Football Clubnak adott interjújában elárulta, érzése szerint igazságtalanság történt 2013-ban, amikor Cristiano Ronaldo kapta meg az Aranylabdát.

 

Franck Ribéry nagyszerű 2012–2013-as szezont zárt egyéni és klubszinten is: 43 tétmérkőzésen 11 góllal és 23 assziszttal segítette a bajor együttest, amellyel a bajnokságot, a Német Kupát, a német Szuperkupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerte, majd az új idényben tovább folytatva a jó sorozatot az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnoki címet ugyancsak elhódította.

Mindez a FIFA Aranylabda-szavazásán a harmadik helyhez volt elég, a francia klasszis (23.39 százalék) szoros versenyben maradt alul Cristano Ronaldóval (27.99 százalék) és Lionel Messivel (24.72 százalék) szemben – Ribéry elmondása szerint igazságtalanul.

„Olyan volt, mintha ellopták volna tőlem az Aranylabdát. Egyszerűen érthetetlen, minden trófeát megnyertem, ennél többet nem tehettem. Igazságtalanság történt – mondta a Bayern München futballistája, hozzátéve, érzése szerint a nemzete sem támogatta őt. A saját országom nem állt mögöttem. A saját fülemmel hallottam, hogy a franciák azt mondják, Cristiano Ronaldónak kellene nyernie. A portugálok vajon szerették volna, hogy Messi vagy én diadalmaskodjak? Persze, hogy nem!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik