Bayern: „A legrosszabb, mikor látod a fényt, majd visszaesel”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.02. 14:03
Thiago Alcántara, a Bundesligában szereplő Bayern München spanyol támadója 2014 októberében szenvedett súlyos térdsérülést, amelynek következtében egy teljes évet ki kellett hagynia. A 24 esztendős játékos egy háromrészes dokumentumfilmben mesélt az elmúlt év megpróbáltatásairól.

Az ötszörös spanyol válogatott játékos felépüléséről egy rövid dokumentumfilm készült, amelyben ő és családtagjai mesélnek az elmúlt év megpróbáltatásairól. Az angol nyelven feliratozott, megható videóból kiderül, Thiago hatalmas fájdalmakkal küszködött a felépülése során és nehéz volt elfogadnia, hogy mindent a nulláról kell kezdenie, ám lelkileg, emberileg sokkal erősebbé vált.

„A legnehezebb, amikor meglátod a fényt, majd visszaesel és mindent kezdhetsz elölről” – mondta a második súlyos térdsérüléséből felépülő játékos felesége. – Elképesztően kemény és nehéz lehetett megkérdezni magától: már megint?”

Thiagót a Bayernben több sérülés is hátráltatta, 2014 májusában térdszalag problémák miatt 146 napig volt harcképtelen, majd néhány napra elteltével rásérült, ami miatt további 371 napot kellett kihagynia. 2015. április 4-én, a Borussia Dortmund elleni 1–0-s siker alkalmával lépett ismét pályára a Bayern Münchenben.

Thiago Alcántara felépülése – „371”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik