Bayern: a klubikon dicséri a gárda átigazolási politikáját

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.09.27. 12:15
Dicséri korábbi klubja, a Bayern München átigazolási politikáját Michael Ballack, a német labdarúgó-válogatott volt csapatkapitánya.

„A vezetők, Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge maguk is játékosok voltak, így van fogalmuk a dolgokról. Egy bevásárlás előtt háromszor is meggondolják, hogy megéri-e a befektetés, hogy kiadják-e a pénzt a játékosért” – fogalmazott az öt éve visszavonult, 41 éves Michael Ballack a Sportbuzzer nevű portálnak nyilatkozva. „A vezetők, Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge maguk is játékosok voltak, így van fogalmuk a dolgokról. Egy bevásárlás előtt háromszor is meggondolják, hogy megéri-e a befektetés, hogy kiadják-e a pénzt a játékosért” – fogalmazott az öt éve visszavonult, 41 éves Michael Ballack a Sportbuzzer nevű portálnak nyilatkozva.

Hozzátette: szerinte ez az óvatos hozzáállás helyes, amit már a múlt is bizonyított, s a két vezető „egészséges lábakon szeretné tartani a klubot”.

Egy kutatás alapján a nyáron világszerte 4.71 milliárd dollárt adtak ki a futballklubok új játékosokra, a Paris Saint-Germain például 222 millió eurót fizetett Neymarért. A Bayern München ezzel szemben nem volt túl aktív a piacon: egyetlen igazolása a francia Corentin Tolisso volt 41.5 millió euróért az Olympique Lyontól.

Ballack szerint a szerda esti Bajnokok Ligája-találkozó esélyese egyértelműen a házigazda PSG.

„Ezzel az egész tőkeinvesztálással a párizsiak nagy nyomás alatt vannak. De Robben és Ribéry számára itt az esély, hogy megmutassák Neymarnak vagy Mbappénak: nézzétek, ezt mi is tudjuk! A Bayern győzni akar, de idegenben a döntetlen is jó eredmény lenne” – mondta Ballack.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik