Bayern: a csapat középpályása „írta” Az éhezők viadalát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.09. 11:26
null
Javi Martínez kifejezetten nyugodt hobbit talált: szabadidejében ír (Fotó: AFP)
A Bayern Münchenben játszó Javi Martínez az egyik német magazinnak mesélt a futballpályán túli életéről. A spanyol középpályás többek között elárulta, szabadidejében szívesen ír, gyerekként pedig elkezdett egy könyvet, amelynek története kísértetiesen hasonlít a 2010-es évek elején mozikba került sci-fi-sorozatra, a Suzanne Collins jegyezte Az éhezők viadalára.  

„Az írás mindig is nagy örömöt jelentett számomra, tinédzserként például nekiültem egy könyvnek is – mesélte a Socrates című német magazinnak a Bayern 30 esztendős középpályása, Javi Martínez.Hiszik vagy sem, a történet kísértetiesen hasonlított a később bemutatott Az éhezők viadalához."

A labdarúgó – félig tréfásan – megjegyezte, nem tartja kizártnak, hogy a filmsorozat alapjául szolgáló regényekhez az ő laptopján tárolt félkész alkotás adta az ötletet.

„Ültem a moziban és egészen furcsa érzésem volt. Azt gondoltam, hogy ez nem létezik, ez az én ötletem… Hogy szerezték meg? Az alkotóknak el kellett lopniuk a gépemet" – idézte fel a 2012-es moziélményt Martínez.

Az utópisztikus sci-fi első része könyvként 2008-ban jelent meg, Martínez ekkor már két éve a Bilbao felnőttcsapatában játszott, így ami a dátumokat illeti, még igaza is lehet.

A labda – képletesen – a könyvszerző,Suzanne Collins térfelén pattog.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik