Bajnokok a ligában: pályán a PL, a BuLi, a La Liga és a Serie A címvédője is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 10:34
null
Manuel Neuer népszerűsége már nem az igazi Gelsenkirchenben, a Veltins Arenában mégis jól sikerülnek a fellépései <br />(Fotó: Action Images)
A Serie A beindulásával immár teljes üzemmódban zakatolnak a topligák, ráadásul szombaton a négy legnagyobb bajnokság címvédője egyaránt pályára lép. Látatlanban a legnehezebb dolga a Bayern Münchennek lehet, amely az előző szezon harmadikjával, a Schalkéval mérkőzik idegenben. Olaszországban a Juventus a Chievónál kezd, Angliában a Manchester Citynek a Stoke-ot fogadva kell hoznia a kötelezőt, míg Spanyolországban az Atlético Madrid az abszolút újonc Eibar ellen javíthat.

 

ANGLIA

A Premier League 3. fordulója az újonc Burnley és a Manchester United csatájával indul. A „vörös ördögöknél” a hírek szerint nincs akadálya Ángel Di María bemutatkozásának, így az angol bajnokság legdrágább játékosa – ha Louis van Gaal is úgy gondolja – megmutathatja, miért is szerződtették, és új lendületet adhat a manchesterieknek. Aligha kell különösképp ecsetelni, erre mekkora szüksége lenne az MU-nak azok után, hogy a Ligakupában már a Milton Keynes Dons is alaposan megtépázta a szigetországi futball (korábbi) ékkövének tekintélyét.

A városi riválisnak jelenleg megközelítőleg sincsenek hasonló gondjai, a City remekül kezdte a bajnokságot a Newcastle és a Liverpool elleni kétgólos győzelmekkel, és hazai pályán elvileg kötelező számára a győzelem, bár a smirglis stílusú Stoke City ellen sosem árt óvatosnak lenni. Ugyanakkor a manchesteri kékeknek általában jól megy az aktuális rivális ellen: a hét legutóbbi hazai fellépését egyaránt megnyerte ellene, a PL-ben pedig még gólt sem kapott tőle.

A nap angliai meccsét azonban Livepoolban játszhatják: az Everton vendége a Chelsea lesz. A londoniak meggyőzőek voltak az első két fordulóban, de mindkétszer újonccal játszottak, míg a hazaiak a Leicester City vendégeként, majd otthon az Arsenal ellen is ikszeltek. Amennyiben a fizikai állapota meggyőzte Roberto Martínezt, Samuel Eto’o is bemutatkozhat a liverpooliaknál; érdekes lenne a szereplése korábbi csapata és edzője ellen, és akár szükség is lehet rá, mivel Romelu Lukaku állítólag kisebb sérüléssel bajlódik.

NÉMETORSZÁG

A Bayern München gelsenkircheni látogatása mindig izgalmas, bár a Schalke a legutóbbi hét mérkőzéséből hatot elveszített a bajorok ellen, ráadásul az utolsó hármat egyaránt négygólos (!) különbséggel. Érdekesség, hogy amióta Manuel Neuer a királykékektől a müncheniekhez tette át a székhelyét, még egyszer sem volt vesztes csapat tagja volt munkaadója ellen, hatból hat győzelem a mérlege. Pep Guardiola, a Bayern vezetőedzője azonban figyelmeztette a szurkolókat, hogy a múltból hiba kiindulni:

„Tudjuk, mennyire fontos ez a meccs a Schalkénak – mondta a katalán szakember. – Nagyon, nagyon, nagyon jó játékosaik vannak, és a Schalke ellen mindig nehéz. A győzelemhez jó teljesítményre lesz szükségünk.”

OLASZORSZÁG

Két meccsel rajtol az olasz bajnoki szezon – Serie A-beharangozónkat is ma olvashatják oldalunkon –, a nyitány a bajnok Juventusé a Chievo ellen. Bemutatkozik Massimiliano Allegri a torinóiak kispadján, és a „zebrák” számára még Andrea Pirlo nélkül is ideális rivális lehet az alaposan átalakult veronai csapat. Az esti mérkőzésen rögtön megmutatja magát két kihívó is egymás ellen: a Roma és a Fiorentina csatája az izgalmas párharc mellett jó támadófocit is ígér.

SPANYOLORSZÁG

Az Atlético Madrid hétfőn rögtön pontokat hullajtott el a címvédésre törő hadjáratban a Rayo Vallecano elleni gól nélküli döntetlennel. Diego Simeone egy ideig nem ülhet a kispadon a bajnokcsapatnál, miután nyolcmeccses eltiltást kapott, ám az első Primera División-szezonját futó Eibar ellen mindenképp muszáj javítani. A kiscsapat győzelemmel kezdett az élvonalban: Javi Lara bombagóljával legyőzte otthon a szezont pocsékul indító, szintén baszk riválist, a Real Sociedadot, így izgalmas lehet, meg tudja-e szorongatni az elmúlt szezonban a kicsik ellen alig hibázó fővárosiakat.

TOPLIGÁK, A SZOMBATI PROGRAM

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
3. forduló

13.45: Burnley–Manchester United (Tv: Digi Sport1)
16.00: Manchester City–Stoke City (Tv: Digi Sport1)
16.00: Newcastle United–Crystal Palace
16.00: Queens Park Rangers–Sunderland
16.00: Swansea City–West Bromwich Albion
16.00: West Ham United–Southampton
18.30: Everton–Chelsea (Tv: Digi Sport1)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
2. forduló
15.30: Bayer Leverkusen–Hertha BSC (Tv: Eurosport2)
15.30: Wolfsburg–Eintracht Frankfurt
15.30: Werder Bremen–Hoffenheim
15.30: VfB Stuttgart–Köln
15.30: Hamburg–Paderborn
18.30: Schalke 04–Bayern München (Tv: Eurosport2)

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISÓN
2. forduló
19.00: Córdoba–Celta Vigo
19.00: Athletic Bilbao–Levante
21.00: Atlético Madrid–Eibar (Tv: Sport2)
23.00: Espanyol–Sevilla (Tv: Sport2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
1. forduló

18.00:
Chievo–Juventus (Tv: Digi Sport2)
20.45: AS Roma–Fiorentina (Tv: Digi Sport1)

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
4. forduló
17.00
: AS Monaco–Lille (Tv: Sport Klub)
20.00: Caen–Rennes
20.00: Lens–Reims
20.00: Lorient–Guingamp
20.00: Nantes–Montpellier (Tv: Digi Sport2)
20.00: Toulouse–Evian TG

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik