A Werder meghiúsítaná a Bayern tripláját

Vágólapra másolva!
2010.05.15. 13:35
null
Nagy csatára van kilátás a berlini döntőben (Fotó: Action Images - archív)
A Német Kupa ma esti döntőjében a Werder Bremen és a Bayern München találkozik egymással. A címvédő brémaiak megtartanák a trófeát, a bajorok viszont triplázásra hajtanak: a bajnoki cím után a kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyernék.

Talán nem is lehetne méltóbb párosítást találni a Német Kupa idei döntőjének, mint a Werder Bremen–Bayern München összecsapást. A címvédő brémaiak a sorozat történetének legeredményesebb csapatával találkoznak a ma este nyolc órakor kezdődő berlini mérkőzésen. (A Bayern 14 alkalommal hódította el a serleget, míg a második legeredményesebb klub e tekintetben éppen a hatszoros győztes Werder.)

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a Német Kupa döntőjét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A müncheniek ráadásul történelmi tettre készülnek, amelynek csak az egyik állomása a ma esti meccs: a bajnoki cím már zsebben, de a Német Kupa és a Bajnokok Ligája megnyerésével triplázhatna Louis van Gaal együttese – ez pedig még egyetlen német együttesnek sem sikerült.

„Áprilisra csúcsra járatta magát a csapatom, minden párbajból győztesen kerültünk ki, márpedig a labdarúgásban ez az időszak, április és május az igazán meghatározó. Futballistáim további sikerekre éhesek, és biztos vagyok benne, hogy ha megverjük a kiváló erőkből álló Werdert, az jótékony hatással lesz a BL-döntőre. Meg is mondtam nekik, hogy én mindent vinni akarok, amit csak lehet, ők meg bólogattak" – ismertette a bajor alakulat céljait a holland szakember.

A Werdernél természetesen mindent megtesznek, hogy a Bayern gyűjteményébe legfeljebb két trófea kerüljön az idei szezonban, és vezetőedzőjük, Thomas Schaaf személye jó kabalát jelenthet: a 49 éves szakember edzőként háromszor nyerte már meg a kupát, és egy újabb győzelemmel rekorder lenne e tekintetben.

„A München Európa legjobb csapatai közé tartozik, de egy mérkőzésen bármi lehetséges. Ha minden jól megy, bárkit felülmúlhatunk" – jelentette ki a brémaiak vezére, a nyári világbajnokságról lemaradó Torsten Frings. A csapatkapitány még azt is hozzátette, hogy „nincsen jobb érzés a Bayern  legyőzésénél."

Mindkét alakulatban van egy-egy labdarúgó, aki pályafutása során ötödik alkalommal hódíthatja el a serleget: a Werderben Claudio Pizarro, a riválisnál pedig a még mindig csak 25 éves Bastian Schweinsteiger. Ami az örökranglistát illeti, mindössze három futballista előzi meg őket: Bixente Lizarazu és Mehmet Scholl egyaránt öt-öt, Oliver Kahn pedig hat alkalommal emelhette magasba a trófeát.

A bajorok mellett szól, hogy hihetetlen mérleget tudnak felmutatni a Német Kupa fináléiban: eddig 16 alkalommal játszottak döntőt, és mindössze kétszer kellett megelégedniük a második hellyel.

 

 NÉMET KUPA
DÖNTŐ
Werder Bremen–Bayern München 20.00 (tv: Sport 2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik