A 9-es Bayern-mez és rajongók fogadták Mandzukicot

Vágólapra másolva!
2012.07.13. 22:25
null
Mario Mandzukic a horvát válogatott mezében (Fotó: Action Images)
A horvát labdarúgó-válogatott támadója, Mario Mandzukic pénteken először állt a sajtó elé a Bayern München játékosaként. A Wolfsburgból igazolt, 26 éves horvát támadót autogramvadászok várták a müncheni Säbener Strasse-i főhadiszálláson, és ő a szerződtetéséhez fűzött nagy reményekhez méltón beszélt terveiről.

 

„Alig vártam, hogy véget érjen a nyaralás, és jöhessek Münchenbe. Állok a kihívás elébe, boldog vagyok, hogy itt lehetek. Óriási lépés a karrieremben és hatalmas megtiszteltetés ez a szerződés, ugyanis a Bayern München a világ négy legnagyobb futballklubjának egyike" – mondta a horvát, nem pontosítván, szerinte melyik a másik három.

Új társainak egy része péntek este edzőmérkőzést játszott, azonban a 9-es számú Bayern-mez új tulajdonosának érdemi müncheni karrierje csak szombaton, egy orvosi teszttel kezdődik meg, míg a pályán a trentinói edzőtáborban bizonyíthat először, ahová vasárnap utazik el a bajor csapat.

Mario Mandzukic és Matthias Sanmmer 
(Fotó: kicker.de)
Mario Mandzukic és Matthias Sanmmer (Fotó: kicker.de)

„Voltak más ajánlataim is, de a szememben a Bayerné volt az egyetlen igazi, ezt gyorsan közöltem is a ügynökömmel – folytatta a támadó. – Hogy miért? Nos, itt minden szezonban trófeák elhódításában gondolkodnak, és ennek én is részese akartam lenni."

Matthias Sammer, az új Bayern-sportigazgató elsősorban a sokoldalúságával magyarázza a 26 esztendős Mandzukic nemzetközi klasszis mivoltát.

A támadó a nemrég véget ért Európa-bajnokságon is bizonyította, hogy a tizenhatoson belül és kívül, lábbal és fejjel egyaránt veszélyes az ellenfél kapujára, „ő az az extra csatár, akire szükségünk volt".

Az új szerzeményt – aki hatévesen Németországban kezdett el futballozni, de a horvát Dinamo Zagrebben teljesedett ki igazán – nem nyugtalanítja a Mario Gomezzel és Claudio Pizarróval a kezdőcsapatba kerülésért vívandó harc.

„Mindketten nagyszerű labdarúgók, várom a közös munkát, és biztos vagyok benne, hogy a közreműködésükkel még jobb leszek. Persze könnyen lehet, hogy a kispadon találom magam, fel vagyok rá készülve" – mondta a Németországot második otthonának tekintő támadó.

A legutóbbi Bundesliga-szezonban 12 gólt és tíz gólpasszt elkönyvelő Mandzukic a szerénykedés közepette világossá tette: minden tudását mozgósítva fog harcolni a kezdőcsapatba kerülésért. Ugyanakkor:

„Mindig is azt vallottam: nem ragaszkodom hozzá, hogy én rúgjam a gólokat – az egyetlen fontos dolog számomra a csapat győzelme.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik