Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.08 15:54 Frissítve: 2011.07.25 00:07

Hajnal Tamás sztárinterjút adott a FIFA hivatalos honlapján

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hivatalos honlapján vezető anyagban közölt interjút csütörtökön délután Hajnal Tamással, a magyar válogatott és a Karlsruhe irányító középpályásával. Hajnal beszélt a Karlsruhe sikerének titkáról, a csapat céljairól, a magyar válogatott jelenlegi helyzetéről.

Hajnal tökéletesen elégedett lehet az eddig mutatott játékával
Hajnal tökéletesen elégedett lehet az eddig mutatott játékával

A DICSŐ MÚLTHOZ VISSZATÉRNI

A FIFA.COM szerint egy valami hiányzik Hajnal Tamás pályafutásából, a nemzetközi siker íze. "Magyarország a csalódást keltő ötödik helyen áll az Európa-bajnoki selejtezők C jelű csoportjában. Görögország, Norvégia és Törökország túl nagy falatnak bizonyult a magyarok számára, oda-vissza verték azonban a bosnyák válogatottat."
A szövetség honlapja terjedelmes írásban elemzi a Karlsruhe SC teljesítményét, amely együttes az idei Bundesliga-idény legnagyobb meglepetését szolgáltatatta remeklésével.

A nemrég még ezüstérmes pozícióban tanyázó KSC 12 forduló után a negyedik helyet foglalja el a táblázaton, egy pontra a Bajnokok Ligája-indulást érő harmadik helytől.

Edmund Becker tanítványai szeptember óta nem szenvedtek vereséget, akkor a Bayern München ellen kapituláltak. Azóta négy győzelemmel és két döntetlennel megragadtak az élcsoportban.

A svájci válogatott védő Mario Eggimannal együtt a 18-szoros válogatott Hajnal Tamás az együttes igazi sikerkovácsa lett a szezonban.

Arra a kérdésre, hogy mi a csapat sikerének titka, Hajnal így válaszolt interjújában:

"Számos titka van, például, hogy mindenki maximálisan odateszi magát a társaiért. Ez a csapatszellem pedig nem minden klubra jellemző Németországban. Persze szerencsénk is volt az idény során, de egy jó csapatot a szerencse sem kerül el."

A 68 kg-s magyar megtalálta számítását a KSC-nél, a Nürnberg elleni idegenbeli duplája óta igazi nehézsúlyúnak számít posztján.

HAJNAL A VÁLOGATOTTRÓL

"A selejtezősorozat elején más volt az edző, és én nem szerepeltem a keretben. A máltai katasztrófa után azonban alapjaiban megváltozott a helyzet. A fordulópont után nagyon fiatal és tehetséges játékosok kerültek be a keretbe kiegészítve már rutinosnak számító 24-25-éves játékosokkal. Azóta úgy érzem sínen vagyunk, egységes a csapat, és az eredmények is kezdenek jönni. ha így folytatjuk, jó esélyünk van arra, hogy a közeljövőben Európa-bajnoksága, vagy világbajnokságra jussunk ki."
A baden-württembergiek a Stuttgart (1-0), a Borussia Dortmund (3-1) és a Schalke (2-0) ellen is váratlan sikert értek el, Hajnalt pedig három gólja és hat gólpassza után mostanra a Bundesliga legjobb középpályásai között tartják számon.

"Én csak megpróbálok mindent kiadni magamból. Tudom, hogy az edzőm tökéletes bizalmát élvezem, és mindent elkövetek a pályán azért, hogy ezt megháláljam. A célunk azonban nem változott. El akarjuk kerülni a kieső helyeket a szezon végén.

Nyilván azon leszünk, hogy a lehető legtovább a csúcs közelében maradjunk. Amennyiben ez sikerül, az hihetetlen fegyvertény lenne. Az elsődleges cél azonban az, hogy 40 pontot gyűjtsünk be, ami már elég lehet a bentmaradáshoz."

Hajnal 1997 tavaszán a Ferencváros színeiben kétszer játszott a magyar NB I-ben, majd papíron a Vácra került, ahonnan egyből megvette a Schalke 04. Ezután következett néhány év "tanulóidő" Gelsenkirchenben, ahol azonban nem sikerült áttörést elérnie, és Belgiumba szerződött. A St. Truidenben nyújtott teljesítménye jó ajánlólevélnek bizonyult a Kaiserslauternhez, ahol a második ligában szerzett hét gólja ellenére nem sikerült kivívnia csapatával a feljutást. Így végül úgy határozott, csatlakozik a KSC-hez. Nos, nem döntött rosszul...
2020.02.18 11:49:58

Német labdarúgás FARKAS MÁTÉ

Az RB Leipzig kudarca Haalanddal; Arturo Vidal felfedezése – a sportigazgatók szerepe a Bundesligában.

2020.02.15 08:52:47

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„Lehet érezni a Herthánál, hogy megváltozott az elvárás, de nem tartom reálisnak.”

2020.02.14 23:15:26

Német labdarúgás SZ. M.

2020.02.14 20:21:20

Német labdarúgás M. G.

Guerreiro brillírozott, Haaland és Sancho ismét betalált, sőt, még Piszczek-gólt is láthattak a nézők.

2020.02.14 07:17:06

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

EXKLUZÍV INTERJÚ. „Nem érzem, hogy holnap edzést kellene tartanom. Ahhoz olyan ajánlat is kellene, amelyre azt mondom: tyűha!”