HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.12.13 15:16 Frissítve: 2010.11.09 00:05

Hargreaves: A szívem is Angliába húz

Owen Hargreaves ismét leszögezte, szeretne a Manchester Unitedhez igazolni a Bayern Münchentől, s most újabb indokkal szolgált a Times című napilapnak adott interjújában. Az angol válogatott labdarúgó elárulta, mindenképpen szeretne közelebb kerülni családtagjaihoz, vagyis szíve Angliába húzza. Szigetországi médiaértesülések szerint a januári átigazolási időszakban a Vörös Ördögök ismét kísérletet tesznek a klasszis megszerzésére.

Owen Hargreaves (fehér mezben) óriási munkabírásáról ismert
Owen Hargreaves (fehér mezben) óriási munkabírásáról ismert
„A szüleim és a testvéreim is Kanadában vannak, de édesapám rokonsága Boltonban, és édesanyámé Rhylben (Wales) él. Néhány ember ezt nem érti meg, hiszen sokan azt gondolják, félig német vagyok, de ez nem igaz. Brit családban nőttem fel, véletlenül kerültünk Kanadába” – mondta a hatalmas munkabírású középpályás.

A Manchester United a nyáron minden követ megmozgatott Hargreaves megszerzéséért, angol lapértesülések szerint augusztus közepén meg is állapodott a Bayernnel, s a futballista a görögök elleni barátságos mérkőzés előtt át is esett a kötelező orvosi vizsgálaton.

A müncheni klubvezetés azonban meggondolta magát, s meghiúsította a játékos költözését, sőt nemzetközi „feljelentéssel” fenyegette meg az MU-t. A szigetországi klub ezután leigazolta Michael Carricket a Tottenhamtől, de egyáltalán nem tett le Hargreavesről.

„Mindenkit a hazájához kötnek a családi gyökerek. Ez pedig nálam Anglia” – szögezte le a futballista, majd hozzátette: - "Már most is nagy klub tagjának mondhatom magam, az angol emberek nem is igazán tudják megítélni a Bayern nagyságát. Soha nem bíráltam a Bayernt, s később sem lesz rossz szavam a müncheniekről. Viszont új bajnokságot ismerhetnék meg a Manchester United révén, ráadásul abban az országban, amelynek válogatottját képviselem, s amelyben a családtagjaim élnek."

"Nem tudok mit tenni, ha az emberek ezt nem értik meg. Ez az én életemről szól, nem az övékről. Nem gondolom, hogy lenne más olyan ember a futballvilágban, aki ilyen helyzetben van. Remélem, gyorsan megoldódik a szituáció, mert tudom, senkire sem várnak örökké a nagy klubok”.

Owen Hargreaves 16 évesen került Kanadából a Bayern Münchenhez, s amint azt a Times megemlíti, Angliában még nem is élt igazán „normális emberként”, a nemzeti tizenegy tagjaként csak a válogatott által használt luxusszállodákat ismeri.
2019.01.12 22:24:19

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Érkezett már egy rekordvétel szélső a bajorokhoz, a kis Hazard és két új Sancho csatlakozhat mellé.

2019.01.10 18:38:13

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Szalai Ádáméktól távozik a svájci labdarúgó, a stuttgartiak nagy örömére viszi magával a kedvesét is.

2019.01.08 00:17:29

Német labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Jellemző kórképe a mai labdarúgásnak.

2019.01.06 23:28:30

Német labdarúgás nemzetisport.hu

2019.01.02 13:58:54

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Négy játékos – több mint 200 millió eurós haszon. A BVB úgy ad el, ahogy csak kevesen.