2. Bundesliga: a Hamburg lesz a Hertha ellenfele az osztályozón

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.15. 17:39
Sokáig úgy tűnt, hogy a Paderbornt 3–0-ra legyőző Darmstadt szerzi meg a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 3. helyét az utolsó, 34. fordulóban, de a Hamburg fordított, és 3–2-re felülmúlta a Hansa Rostockot, így jobb gólkülönbségével az osztályozót jelentő pozícióban végzett. Közben hiába nyert a Werder Bremen, a záró meccsét szintén behúzó Schalke lett a bajnok.

 

Kétpontos előnyből várta az utolsó fordulót a Schalke, amely nem botlott, egy nagyszerű góllal vezetést szerzett, s hiába egyenlített a 86. percben a Nürnberg, 2–1-re a gelsenkircheniek diadalmaskodtak, így amellett, hogy egyből visszajutottak az élvonalba, a bajnoki címet is megszerezték. A Regensburgot 2–0-ra legyőző Werder Bremen lett a második, tehát a következő idényt szintén az első osztályban tölti.

Rodrigo Zalazar a saját térfeléről szerzett vezetést a Schalkénak


A Schalke ünneplése


A Hamburg a záró fordulóra is tartott izgalmakat: a 13. percben hátrányba került, de a 75. percben fordított, és végül 3–2-re győzött a Hansa Rostock otthonában, így négy év után újfent Bundesliga-tagságot szerezhet, ha az osztályozón felülmúlja az élvonalban 16. helyre befutóHerthát.

Az utolsó helyen végző Ingolstadt és az őt megelőző Erzgebirge Aue már biztosan kiesett, a Dynamo Dresden ellenben osztályozón még kiharcolhatja a bennmaradást.

NÉMET BUNDESLIGA 2.
34. FORDULÓ

Nürnberg–Schalke 04 1–2
Werder Bremen–Regensburg 2–0
Hansa Rostock–Hamburg 2–3
Darmstadt–Paderborn 3–0

A végeredmény: 1. Schalke 65 pont, 2. Werder Bremen 63, 3. Hamburg 60 (67–35), 4. Darmstadt 60 (71–46), 5. St. Pauli 57

A Hamburg és a Darmstadt azonos pontszámmal végzett, így a sorrendről a gólkülönbség döntött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik