Mol Fehérvár: vereség a lőtér melletti felkészülési meccsen

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.20. 16:53
null
A Mol Fehérvár vereséget szenvedett az Ausztriában zajló felkészülési mérkőzésen (Fotó: molfehervarfc.hu)
A labdarúgó NB I-ben a 2020–2021-es kiírásban harmadik helyen záró Mol Fehérvár FC 2–0-s vereséget szenvedett az orosz másodosztályban szereplő FK Orenburg ellen.

 

Az osztrák Eggendorfban rendezett Mol Fehérvár FC–FK Orenburg mérkőzésre egy lőtér melletti futballpályán került sor, így – mondhatni – díszlövéssekkel várták a helyi lakosok a két csapat játékosait.

A Fehérvár a Gundel-Takács – Bamgboye, Rus, Lüftner, Konjok – Dárdai P., Pinto, Alef, Kovács I. – Houri, Zivzivadze összeállításban kezdte meg a mérkőzést.

A mérkőzés elején a székesfehérváriak futballoztak jobban, olyannyira, hogy az orosz másodosztályban a második helyen végző, de adminisztratív okok miatt fel nem jutó Orenburg első helyzetére egészen a 44. percig kellett várni – a félidőt gól nélkül zárták a csapatok.

A második játékrész elején egy tizenhatoson belüli keveredés után lövéshez jutott az orosz csapat, amely után Konjok kezéhez ért a labda, és a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Dmitrij Vorobjov állt, és nem hibázott (1–0).

Hatvanöt perce tartott a mérkőzés, amikor bal oldali támadást követően a csereként beálló David Bidlovszkij remekül tekert25 méterről a hosszú felsőbe – ezzel kialakult a 2–0-s végeredmény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik