MTI/NSOnyomtatott 2009.04.09 19:53 Frissítve: 2011.11.26 02:43

Lehet, hogy a közszolgálati adó adja Talmácsiék első versenyét

Három nappal a gyorsaságimotoros-világbajnokság idénynyitó versenye, a vasárnapi Katari Nagydíj előtt még nincs megállapodás a jogtulajdonosok és a viadal legutóbbi három és fél évadát közvetítő Magyar Televízió (MTV) között a folytatásról – tudta meg a köztévé illetékesétől az MTI.

Még nem tudni, hogy láthatjuk-e Talmácsi idénynyitó versenyét
Fotó: Getty Images
Még nem tudni, hogy láthatjuk-e Talmácsi idénynyitó versenyét
„Tárgyalunk még. Dolgozunk rajta, hogy legyen megegyezés” – mondta Schulek Csaba, az MTV sportfőszerkesztője azt MTI-nek, jelezve, nemrég újabb ajánlatot küldtek a másik félnek.

Mint mondta, az MTV anyagi helyzete és az euró-árfolyam is rontja a helyzetet, de további részleteket nem kíván elárulni.

Ezzel hoppon maradhat a sportág többszázezres hazai rajongó-tábora: az Eurosport nemzetközi tévés sportcsatornán ugyanis már tavaly elhangzott, hogy nem adja a világbajnokságot, és a televíziós műsorújságokban sem lelhető fel a katari futam közvetítése.

Ugyanakkor hozzátennénk, hogy számos Magyarországon helyenként fogható televíziós csatorna sikerrel meg állapodott a jogtulajdonos Dorna céggel. Így aztán a brit Eurosport, a német DSF, a francia NT1, a görög Skai, a bolgár BNT valamint a cseh Nova csatornákon látható lesz az idénynyitó.

Ehhez azonban hozzátennénk, hogy aki a német DSF-n követné Talmácsi Gábor és Tóth Imre első idei versenyét, az tegyen le róla. A németek ugyanis kevéssé érdekeltek a 250-es géposztályban, ráadásul a német labdarúgó másodosztályról szóló műsorával is ütközik a verseny időpontja, ezért ennek közvetítését nem vették meg.

Azért a németek még úgy is gondoltak a sportág rajongóira, hogy nincs egy versenyzőjük sem a géposztályban: a csatorna honlapján ingyenes, élőképes közvetítést adnak a 20.15-kor kezdődő futamról.

Mindenesetre érdekes, hogy a közvetítési jogokat birtokló spanyol Dorna cég az idei futamra szinte az egész európai kontinensen eladta a jogokat, több mint 30 országban lesz látható az idei szezon összes versenye, és a legtöbben az időmérőedzéseket is közvetítik.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2012.05.06 18:35:04

Moto GP

Az ausztrál a királykategóriában, a német a Moto3-ban győzte le legnagyobb riválisát.

2012.04.29 17:51:09

Moto GP

Kicsúszások és sérülések Moto3-ban, hamarabb leintett verseny Moto2-ben, és nagy párharcok a „nagyoknál”.

2012.04.10 12:21:25

Moto GP

A katari idénynyitón a 10. helyen célba érő kilencszeres világbajnok elkeseredett.

2012.04.08 22:15:34

Moto GP

Márquez nyerte az idénynyitót a Moto 2-ben, a Moto 3-ban a tavalyi bronzérmes diadalmaskodott.