HIRDETÉS
HIRDETÉS
THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2017.03.17 00:49 Frissítve: 2017.03.17 00:52

Zsoldosok – Thury Gábor jegyzete

HIRDETÉS

 

Noha Manszúr sejk 2008-as érkezése óta a Manchester City két-két bajnokságot és Ligakupát, valamint egy-egy FA-kupát és angol Szuperkupát nyert, a Bajnokok Ligája-trófea elhódítására nem feltétlenül egy összevásárolt együttes és az évi 15 millió fontot kereső edző jelenti a garanciát. A tulajdonosváltás óta több mint egymilliárd fontot (350 milliárd forint) költöttek a klubra, a BL-ben azonban csak egyszer, tavaly jutott túl a nyolcaddöntőn a csapat, végül az elődöntőben a későbbi győztes Real Madrid búcsúztatta el.

 
Teljes tisztogatás, 18 játékos távozhat a Manchester Citytől
Történelmi búcsú Guardiola 100. európai kupameccsén; Simeone páratlan a BL-ben

Josep Guardiola 2016-os érkezéséig az volt a divat, hogy drágán vásároltak zsoldosokat, aztán ha nemzetközi szinten nem volt eredmény, kidobták a csapat felét. Most sem lesz ez másként, a nyáron 150 millió fontot szánnak erősítésre, a másik oldalon több mint egy csapatra való játékos távozhat. Hogy a 150 millió font cirka hány euró? Nos, a Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Sergio Agüero trióért összesen 176.5 millió eurót adott a klub, előbbi kettő a City történetének két legdrágább futballistája. Mennek is a zsoldosok Manchesterbe, a pénznél nincs jobb mágnes. Ehhez már csak egy jó edző kell, és fut majd a szekér.

Hát nem fut.

Külön cikk témája lehetne, hogy a szinte felfoghatatlanul gazdag keleti tulajok indokolatlan árnövekedést generálnak a játékospiacon, amelynek az is következménye, hogy jó pénzért nem biztos, hogy olyan jó futballistá(ka)t lehet kapni, aki(k) BL-győzelemre viszi(k) az együttest. Márpedig ezen a szinten hiába nyersz meg mindent a hazai porondon, csak a BL-győzelem számít. Guardiola három „csupán” BL-elődöntője a Bayernnel torzónak is tekinthető, a Barcelonával elért két siker viszont maga a csúcs. Csapatnyi zsoldos még nem alkot csapatot, a kirúgottak vállrándítással állnak tovább, és csapolnak meg egy másik kasszát, hogy a Cityvel (a csapatnév aktuálisan behelyettesíthető) mi lesz, nem érdekli őket. Guardiola presztízsének árthat igazán a kudarc, lassan rásütik a bélyeget, csak a saját hazájában volt próféta.

Bár ismerve a közmondást, ez sem kevés.

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.24 16:01:56

Minden más foci nemzetisport.hu

William Gallas nagyon szereti Budapestet, de a magyar futballnak szerinte még sokat kell fejlődnie.

2018.05.23 11:00:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ibrahimovic a testvére mellé ugrott be egy meccsre, és nem kellett sokat várni a szokásos beszólásra…

2018.05.22 23:18:25

Minden más foci PIETSCH TIBOR

Az olasz szakemberrel 25 év után vívta ki a DAC a nemzetközi kupaindulás jogát.

2018.05.21 16:15:58

Minden más foci nemzetisport.hu

A negyedik találkozó jön a férfi vízilabda ob I bajnoki fináléjában.

2018.03.25 22:17:24

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

RETRÓ CSERÉK. Mourinho és Wenger biznisze után előbbi kacaghatott, utóbbi a Reallal sem nyert.

HIRDETÉS
HIRDETÉS