Zidane bemutatkozik a Real kispadján, 81 ezer néző várja

Vágólapra másolva!
2016.01.09. 13:25
null
A Real Madrid–Deportivo mérkőzésen is Zinedine Zidane lesz a középpontban (Fotó: AFP)
Bár még csak január 9-ét mutat a naptár, lassan kitavaszodik Európa futballpályáin: a négy legnagyobb bajnokság közül csupán a német pihen, a spanyol, az olasz máris zakatol, az angol pedig meg sem állt. Igaz, utóbbi ezen a hétvégén szünetel, helyette FA-kupa-fordulót rendeznek a szigetországban, az Arsenal, a Manchester City és a Manchester United is pályára lép ma. Ami a mediterrán térséget illeti: a La Ligában saját közönsége előtt játszik szombaton a Barcelona és a Real Madrid – a királyiak kispadján bemutatkozik Zinedine Zidane! –, a Serie A-ban pedig Roma–Milan meccset rendeznek. Topliga-beharangozónkat olvashatják.

 

SPANYOLORSZÁG
A Rafa Benítez helyére hétfőn kinevezett Zinedine Zidane edzéseit tömegek látogatták a héten a Real Madridnál. A francia ma élesben is bemutatkozik, és az érdeklődés továbbra sem csökkent iránta, minden jegy elkelt a Bernabéuban, azaz több mint 81 ezer néző várja a Deportivo elleni bajnoki találkozót.

„A szurkolók lelkesedése jól láthatóan átragadt a játékosokra, ami roppant biztató a szombati meccsre nézve. Három edzést vezényeltem eddig, amelyek derűs hangulatban teltek, magam optimistán és izgatottan várom a bemutatkozásomat a Real Madrid kispadján” – kezdte első mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Zidane, aki nehéz kilencven percre számít.

„Tudom, hogy a Depor a Barcelona és az Atlético dolgát is megnehezítette vendégként ebben a szezonban, és ellenünk sem feltartott kézzel lép majd pályára. A saját játékunkra kell koncentrálnunk, és akkor nem lehet baj. Felkészültünk a találkozóra, és ha valaki felkészült, a többi már jön magától.”

Zizou, aki a királyi klub tartalékcsapatánál dolgozott korábban, nem árult el semmi konkrétumot a kezdő tizeneggyel és a taktikai hadrenddel kapcsolatban, annyi mindenesetre tudható, hogy a 19 tagú keretből kihagyta Nachót, Álvaro Arbeloát és Gyenyisz Cserisevet is.

A Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique az idényben először válogathatott 24 játékosból egy bajnoki forduló előtt, és ha már így esett, természetesen nem hagyta ki Arda Turant és Aleix Vidalt sem a keretből. Mindkét játékos az Espanyol (4–1) elleni hétközi kupamérkőzésen debütált a katalánoknál, ma pedig a bajnokságban is áteshet a tűzkeresztségen a Granada ellenében.

ANGLIA
Nagyüzem lesz az első számú kupasorozatban, amelyben a 3. forduló mérkőzéseit rendezik meg a hétvégén. Huszonhat összecsapásra kerül sor szombaton, míg öt párharc vasárnapra marad – köztük a Tottenham–Leicester rangadó is.

A mai kínálatból az Arsenal–Sunderland, a Southampton–Crystal Palace, a Watford–Newcastle és a Norwich–Manchester City első osztályú párharc emelkedik ki. A másik manchesteri alakulat, a United a harmadik vonalbeli Sheffield Uniteddel mérkőzik az Old Traffordon.

OLASZORSZÁG
Három mérkőzés szerepel a Serie A aktuális (19.) fordulójának szombati programjában, a legnagyobb érdeklődés a Roma–Milan meccset övezi. A két gárda közel van egymáshoz a tabellán, a fővárosiak ötödikek, a milánóiak hetedikek, és öt pont választja el őket egymástól. Vagyis ha nyer a Milan, kétegységnyire megközelíti a „farkasokat”, akik 2–0-s előnyről buktak két pontot a hétközi fordulóban a Chievo ellen. A Milan meg négy veretlen bajnoki után 1–0-ra kikapott odahaza a Bolognától...

KIEMELT SZOMBATI FUTBALLPROGRAM

OLASZORSZÁG, SERIE A
19. FORDULÓ

15.00: Carpi–Udinese (Tv: DIGI Sport1)
18.00: Fiorentina–Lazio (Tv: DIGI Sport1)
20.45: Roma–Milan (Tv: DIGI Sport1)

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA
19. FORDULÓ

16.00: Barcelona–Granada (Tv: Sport2)
18.15: Getafe–Betis
18.15: Sevilla–Athletic Bilbao (Tv: Sport1)
20.30: Real Madrid–Deportivo La Coruna (Tv: Sport1)
22.05: Levante–Rayo Vallecano 

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
20. FORDULÓ

17.00: Lyon–Troyes (Tv: DIGI Sport2)
20.00: Angers–Caen
20.00: Monaco–Gazélec Ajaccio (Tv: DIGI Sport2)
20.00: Montpellier–Bordeaux
20.00: Reims–Toulouse
20.00: Rennes–Lorient

ANGLIA, FA-KUPA
3. FORDULÓ

13.45: Wycombe Wanderers (IV.)–Aston Villa (Tv: Sport2)
16.00: Watford–Newcastle United
16.00: West Bromwich–Bristol City (II.)
16.00: Hartlepool United (IV.)–Derby County (II.)
16.00: West Ham United–Wolverhampton (II.)
16.00: Colchester United (III.)–Charlton Athletic (II.)
16.00: Peterborough United (III.)–Preston North End (II.)
16.00: Arsenal–Sunderland
16.00: Newport County (IV.)–Blackburn Rovers (II.)
16.00: Ipswich Town (II.)–Portsmouth (IV.)
16.00: Birmingham City (II.)–AFC Bournemouth
16.00: Sheffield Wednesday (II.)–Fulham (II.)
16.00: Brentford (II.)– Walsall (III.)
16.00: Bury (III.)–Bradford City (III.)
16.00: Everton–Dagenham & Redbridge (IV.)
16.00: Southampton–Crystal Palace
16.00: Eastleigh (V.)–Bolton Wanderers (II.)
16.00: Nottingham Forest (II.)–Queens Park Rangers (II.)
16.00: Huddersfield Town (II.)–Reading (II.)
16.00: Middlesbrough (II.)–Burnley (II.)
16.00: Norwich City–Manchester City
16.00: Hull City (II.)–Brighton (II.)
16.00: Doncaster Rovers (III.)–Stoke City
16.00: Leeds United (II.)–Rotherham United (II.)
16.00: Northampton Town (IV.)–Milton Keynes Dons (II.)
18.30: Manchester United–Sheffield United (III.) (Tv: Sport2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik