Wembley: 90 000 néző lesz Marozsán Dzseniferék meccsén

Vágólapra másolva!
2019.11.06. 09:54
Telt ház, 90 ezer néző várja szombaton a Wembley Stadionban az Anglia–Németország női labdarúgó-mérkőzést – ez európai csúcsot jelent.

Női labdarúgó-találkozón a világcsúcsot az 1999-es világbajnoki döntő tartja: a pasadenai Rose Bowl stadionban 90 185 néző látta, amint a házigazda amerikai válogatott 0–0-s végeredmény után tizenegyespárbajban jobbnak bizonyult a kínai csapatnál.

Európában a rekord egy angol–német válogatott meccs: 2014 novemberében 55 ezer néző váltott jegyet a londoni Wembley Stadionba a 3–0-s vendéggyőzelemmel végződő barátságos összecsapásra.

Marozsán Dzsenifer, a németek magyar származású sztárja szerint az érdeklődés annak is köszönhető, hogy Angliában „extrém módon” fejlődik a női foci.

„A nagy Premier League-csapatok egy ideje nagyon sok pénzt áldoznak a női futballra, és a női együttesek rendelkezésére bocsátják a stadionjukat. Erről kellene a Bundesligában is példát venni” – mondta a 27 éves olimpiai és Európa-bajnok játékos. Hozzátette, nagyszerű üzenet a női labdarúgók számára, hogy telt ház lesz a Wembleyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik