Visszatér a Chelsea fenegyereke, akinél volt rosszabb is a családban

Vágólapra másolva!
2015.02.21. 09:03
null
Nem jó hír az ellenfeleknek, Diego Costa (balra) visszatér a pályára (Fotó: Action Images)
Csúcsösszecsapás nélküli szombatnak nézünk elébe ezen a futballvíkenden, ám élgárdák mérkőzésében nem lesz hiány. Angliában az Arsenal, a Chelsea, a Manchester United és a Manchester City is ma lép pályára a Premier League 26. fordulójában, a spanyol La Liga 24. fordulójában a Barcelona és az Atlético Madrid játszik ma, míg a Bundesliga 22. fordulójában az éllovas Bayern München mérkőzését követhetjük figyelemmel a szombati játéknapon. Topliga-beharangozónk.

 

SPANYOLORSZÁG

A Barcelona ismét átveheti a vezetést (egyelőre csak ideiglenesen, a Real Madrid ugyanis holnap játszik Elchében) a Primera División tabelláján, ehhez két vállra kell fektetnie otthon a Málagát. Sőt igazából már egy döntetlen is elegendő lenne a gránátvörös-kékek számára a királyiak megelőzéséhez, ám erre gondolni sem mernek a Barcánál. A katalánok a 10. forduló óta nem vezették a bajnokságot, és most már a 24.-nél járunk – régi érzések törhetnek a felszínre a Camp Nouban, ahol mellesleg 1999 óta nem nyert a Málaga.

„Riválisunk szépen helytállt ellenünk az ősszel – elevenítette fel az akkori 0–0-t Luis Enrique, a Barcelona edzője. – A védelme betömörült a saját kapuja elé, mi pedig nem tudtuk feltörni. A széleken végigvitt támadásainkkal alig-alig alakítottunk ki helyzeteket, ezen is változtatnunk kell majd. Mindazonáltal másfajta mérkőzésre számítok szombaton, Nordin Amrabat, valamint Ignacio Camacho ugyanis nem léphet pályára, és ők ugyebár fontos láncszemei a málagai gépezetnek.”

Noha Luis Enrique csak közvetlenül a mérkőzés előtt jelöli ki a kezdő tizenegyét, a kiszivárgott információk alapján máris megvan a pályára lépő csapat. Claudio Bravo állítólag visszatér a kapuba, Xavi pedig a középpályára. Elöl továbbra is a Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar álomtrió alkotja a támadósort.

A Barcelona bombaformában van, hiszen tizenegy tétmeccset nyert meg sorozatban. Ha pedig ma is nyerne, Luis Enrique egymás utáni 12. győzelmével túlszárnyalná Pep Guardiola teljesítményét.

ANGLIA

Képes-e faragni a hátrányából a Man. City vagy megmarad a Chelsea hétpontos előnye? Netán tovább nő? Mire megy idegenben az Arsenal és az MU? Íme, a legfontosabb kérdések az angol élvonal szombati játéknapja előtt – hamarosan választ kaphatunk rájuk!

A Chelsea az utolsó előtti Burnley ellen szaporíthatja tovább pontjainak a számát, a papírforma sima hazai sikert ígér a Stamford Bridge-en. Diego Costa ismét játékra jelentkezhet José Mourinhónál hárommeccses eltiltása után, nyilván kezdeni is fog.

„Eszemben sincs változtatni a játékstílusomon. Ez vagyok én, legfeljebb újra eltiltanak majd. Nem vagyok angyal, ezt láthatják. Még rosszabb volt azonban a testvérem ellen futballozni, mi egyszerűen nem tudtunk egymás ellen játszani, mert mindig veszekedtünk. Az lett ennek a vége, hogy aztán egy csapatba kerültünk...” – elevenítette fel a The Telegraphnak családi futballemlékeit a „kékek” brazil születésű fenegyereke.

Az Arsenal kitűnő formában várja a Crystal Palace elleni derbit, legutóbbi nyolc tétmeccséből hetet megnyert. A Palace sincs rossz passzban, sőt az új menedzserrel, Alan Pardew-val egyenesen szárnyal, elvégre már öt ponttal eltávolodott a kiesőzónától.

„Remekül megy Arsene Wenger együttesének mostanság, de mi sem tétlenkedünk ebben a naptári évben, ráadásul otthon játszunk” – szólt Pardew elismerően, de optimistán a londoni rangadó előtt.

A 25 millió fontos téli szerzemény, Wilfried Bony végre bemutatkozhat a Manchester Cityben, miután kipihente az Afrika-kupa (megnyerésének) fáradalmait. A másik elefántcsontparti klasszis, Yaya Touré is visszatért Egyenlítői-Guineából, és Manuel Pellegrini menedzser biztos benne, hogy még mindig ugyanaz a játékos, aki volt. James Milner, a City középpályájának motorja térdsérülése miatt kihagyni kényszerül a Newcastle elleni hazai találkozót.

NÉMETORSZÁG

Először fogadja a Paderborn a Bayern Münchent a Bundesliga élvonalában. Ünnepre készülnek tehát a 07-nél, de hogy valóban lesz-e okuk az ünneplésre, az erősen kérdéses, az újonc ugyanis eléggé visszaesett a tabellán (13.) azóta, hogy a 4. fordulóban még vezette azt. A 11. és a 20. bajnoki kör között egyszer sem nyert a Paderborn, miközben ötször is kikapott, ám a legutóbbi fordulóban újfent életjelet adott magáról, 2–1-re győzött Hannoverben.

A kelet-vesztfáliaiak most erre a sikerre alapoznának – ha nem a címvédő-listavezető lenne az ellenfelük, amely egy hete földbe gyalulta a HSV-t, 8–0-val...

Szalai Ádám felépült betegségéből, így elvileg nincsen akadálya annak, hogy ma visszatérjen a Hoffenheim támadóalakzatának élére Freiburgban.

A Stieber Zoltánt foglalkoztató Hamburg és a Dárdai Pál edzette Hertha egyformán vasárnap lép pályára, és egyik gárdának sem lesz könnyű dolga: előbbi a harmadik Mönchengladbachot fogadja, utóbbi pedig a második Wolfsburghoz látogat.

OLASZORSZÁG

Érdekes nyilatkozattal irányította klubjára (és saját magára) a figyelmet egy nappal a Genoa elleni városi derbi előtt Massimo Ferrero, a Sampdoria egzaltált külsejű, 63 éves elnöke, aki azt találta mondani, hogy egyszer szerződtetni szeretné Lionel Messit.

„Azt akarom, hogy a Sampdoria újra szárnyaljon, és visszatérjen az európai elitbe. Hatalmas terveim vannak, az álmom pedig az, hogy átigazoljuk Lionel Messit. Nem viccelek, komolyan hiszek abban, hogy egy nap nálunk játszhat! Azért vagyok itt, hogy a csapat trófeákat nyerjen, nem hangyákat számolni jöttem...” – fogalmazott a Samp élén nyár óta álló Ferrero a derby di Genova 110. felvonása előtt.

A TOPLIGÁK SZOMBATI PROGRAMJA

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
26. FORDULÓ

16.00: Crystal Palace–Arsenal
16.00: Chelsea–Burnley
16.00: Aston Villa–Stoke City
16.00: Swansea City–Manchester United (Tv: Digi Sport 1)
16.00: Sunderland–West Bromwich Albion
16.00: Hull City–Queens Park Rangers
18.30: Manchester City–Newcastle United (Tv: Digi Sport 1)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
22. FORDULÓ

15.30: Paderborn–Bayern München (Tv: Eurosport 2)
15.30: Schalke 04–Werder Bremen
15.30: Mainz 05–Eintracht Frankfurt
15.30: Freiburg–1899 Hoffenheim
15.30: Augsburg–Bayer Leverkusen
18.30: 1. FC Köln–Hannover 96 (Tv: Eurosport 2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
24. FORDULÓ

20.45: Sampdoria–Genoa (Tv: Digi Sport 1)

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
24. FORDULÓ
16.00: Barcelona–Málaga (Tv: Sport 1)
18.00: Córdoba–Valencia (Tv: Sport 1)
20.00: Atlético Madrid–Almería (Tv.: Sport 1)
22.00: Deportivo La Coruna–Celta Vigo

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik