Világfutball: Asprilla állítja, ha ő nincs, lelövik Chilavertet

Vágólapra másolva!
2019.11.13. 14:28
null
Chilavert orrba vágja Asprillát (Fotó: AFP – tévéfelvételből kivágva)
Megakadályozott egy bérgyilkost abban, hogy megölje José Luis Chilavert paraguayi kapust 1997-ben – állítja Faustino Asprilla, a kolumbiaiak korábbi válogatott labdarúgója.

Az 50 éves excsatár egy tévéinterjúban felidézte, hogy a 22 éve vívott világbajnoki selejtezőn mindkettejüket kiállították Asunciónban. A 2–1-es paraguayi győzelemmel záruló, 1997 áprilisában lejátszott találkozó után Asprillát szállodai szobájában felhívta egy bérgyilkos, és a beleegyezését kérte, hogy kivégezze Chilavertet.

„Mondtam neki, hogy megőrültél? Tönkreteszed a kolumbiai futballt! Ami a pályán történik, az ott is marad” – mesélte az 57-szeres válogatott játékos, hozzátéve, hogy az említett bűnöző 2004-ben életét vesztette egy lövöldözésben.

A botrányos meccsen a verekedés miatt piros lappal távozó Chilavert az oldalvonalnál orrba vágta a szintén kiállított Asprillát, akinek a védelmében Víctor Aristizábal belerúgott a kapusba. A csetepaténak a rohamrendőrök vetettek véget, a játékvezető pedig nyolc percet hosszabbított.

Végül mindkét válogatott kijutott a franciaországi világbajnokságra.

A BALHÉ VIDEÓN

A 90-es években a drogkartellek jelentős befolyással voltak a kolumbiai labdarúgásra, a legemlékezetesebb eset 1994-ben történt, amikor az egyesült államokbeli világbajnokságon öngólt szerző – és ezzel csapata kiesését okozó – Andrés Escobart néhány nappal később agyonlőtték egy medellini bár előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik