Világfutball: a thai Messi és Svájc világbajnoka csodát tett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.20. 16:16
Tizenkét esztendő után újra Thaiföld nyerte meg a labdarúgó Dél-Ázsiai bajnokságot (AFF Championship), miután a döntő szombati visszavágóján – elképesztő hajrát követően – győzelemmel felérő 3–2-es vereséget szenvedett Malajziától.

Malajzia rendkívül közel volt a trófea elhódításához, hiszen az utolsó tíz percre fordulva még 3–0-ra vezetett – az első meccset Thaiföld 2–0-ra nyerte meg –, csakhogy a 82. percben Charyl Chappuis egy kipattanóból szépített.

A svájci születésű, Svájc U17-es válogatottjának tagjaként 2009-ben világbajnoki címet szerző Charyl góljával már Thaiföld állt jobban az összesítésben, de nem sokkal később lőtt egy szép gólt Chanathip Songkrasin is – „Messi Jay”, ahogyan a helyi szurkolók becézik a termete alapján –, amivel biztossá vált, hogy a serleg az idén Thaiföldé lesz.

A torna legjobb játékosának a „thai Messit”, Chanathipet választották meg, a gólkirályi címet a döntő visszavágóján duplázó malajziai Mohd Safiq Rahim kaparintotta meg hat góllal. Thaiföld negyedszer nyerte meg a kétévente megrendezett Dél-ázsiai bajnokságot, és utolérte a legutóbbi győztes Szingapúrt.

10. DÉL-ÁZSIAI BAJNOKSÁG
DÖNTŐ
1. mérkőzés: Thaiföld–Malajzia 2–0
(Charyl 72. – 11-esből, Kroekrit 86.)
2. mérkőzés: Malajzia–Thaiföld 3–2 (Safiq 7., 58. – az elsőt 11-esből, Putra 45+2., ill. Charyl 82., Chanathip 87.)
Thaiföld 4–3-as összesítéssel nyerte meg a párharcot.
A torna végeredménye: 1. Thaiföld, 2. Malajzia, 3. Vietnam és Fülöp-szigetek, 5. Indonézia, 6. Szingapúr, 7. Mianmar, 8. Laosz

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik